Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ev Almayı Düşünenlere Kolaylık! Yüzde 1.20 Faizli Konut Kredisi

Yüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vade ile konut kredisinin ilk kez ev sahibi olacak kişilere sunulması bekleniyor. Konut kredisinin çıkış tarihi ve başvuru şartları henüz belirlenmedi.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 06:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ev Almayı Düşünenlere Kolaylık! Yüzde 1.20 Faizli Konut Kredisi

Yüzde 1.20 Faizli Konut Kredisi İlk kez ev alacaklara sunulması beklenen düşük faizli konut kredisinin hangi tarihte yürürlüğe gireceği ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Merakla beklenen Orta Vadeli Program geçtiğimiz süreçte açıklandı. Önümüzdeki dönemde ekonomi yönetiminin yol haritasına dair Orta Vadeli Program'da pek çok alt başlık yer alırken, konut piyasasına ilişkin detaylar merak ediliyor. Bu kapsamda, ilk kez ev sahibi olacak kişilere sunulacak olan düşük faizli kredi araştırılıyor. Ev almayı düşünen vatandaşlar, kredinin kaç ay vadeli olacağına, faiz oranına ne olacağını merak ederken, güncel gelişmeleri ve açıklamaları da yakından takip ediyorlar.

Düşük Faizli Yüzde 1.20 Faizli Konut Kredisi

Yüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vade ile konut kredisinin ilk kez ev sahibi olacak kişilere sunulması bekleniyor. Söz konusu kredinin Orta Vadeli Program kapsamında sağlanması beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada: "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" demişti.

Konut Kredisi Ne Zaman Çıkacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konut arzının artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtmesinin ardından, yüzde 1,20 faizli 15 yıllık vadeli konut kredisini hangi tarihte çıkacağı merak ediliyor. Orta Vadeli Program kapsamında ilk kez ev alacak kişilere sunulması beklenen konut kredisinin hangi tarihte yürürlüğe gireceğine ve başvuru şartlarına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 180 ay vade seçeneğinin sunulacağı tahmin edilen krediye dair çalışmaların tamamlanmasının ardından ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor. Kredi için sürecin netlik kazanmasının ardından başvuruların açılacağı ve koşulların netlik kazanacağı tahmin ediliyor.