Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Euro Bölgesi'nde PMI Verileri Ekim Ayında Düşüş Gösterdi

Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet sektörlerindeki aktiviteyi ölçen PMI verileri Ekim ayında düşüş gösterdi. Özel sektör faaliyeti, bölge ekonomisinin durgunluk içinde olabileceğine işaret eden bir tablo ortaya koydu. İmalat PMI beklentilerin altında açıklanırken, birleşik PMI ve hizmet PMI da beklentileri karşılayamadı. Bu durum Fransa ve Almanya gibi büyük ekonomileri de etkiledi. Euro bölgesindeki ekonomik durum, çeşitli olumsuzluklarla birleştiğinde endişe verici bir hal alıyor.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 17:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Euro Bölgesi'nde PMI Verileri Ekim Ayında Düşüş Gösterdi

Euro Bölgesi'nde PMI Verileri Ekim Ayında Düşüş Gösterdi

Euro Bölgesi'nin imalat ve hizmet sektörlerindeki aktiviteyi ölçen Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Ekim ayı nihai verileri açıklandı. Bu verilere göre, özel sektör faaliyeti 2023'ün son çeyreğine bölge ekonomisinin durgunluk içinde olabileceğine işaret eden bir tablo ortaya koydu.

S&P Global, Ekim ayındaki PMI düşüşünün Euro Bölgesi genelinde geniş tabanlı olduğunu belirtti. İmalat PMI Ekim'de beklentilerin altında 43,0 olarak açıklandı. Bloomberg'in beklenti anketine göre ise imalat PMI'ın Ekim'de 43,7 olması bekleniyordu.

Euro Bölgesi'nde birleşik PMI Ekim'de üç yılın en düşük seviyesi olan 46,5'e geriledi. Beklentilerin altında açıklanan bileşik PMI'ın Ekim'de 47,4 açıklanması bekleniyordu. Hizmet PMI ise beklentilerin altında kalarak 47,8 olarak açıklandı. Bu durum Fransa ve Almanya gibi Avrupa'nın en büyük iki ekonomisini de etkiledi.

Bu düşüş, Euro Bölgesi'nin karşı karşıya olduğu çeşitli olumsuzluklarla birleştiğinde bölge ekonomisi için endişe verici bir durum oluşturuyor. Euro bölgesinde işler daha da kötüye gidiyor ifadelerini kullanan Hamburg Ticaret Bankası Baş Ekonomisti Cyrus de la Rubia, Orta Doğu'daki çatışmalar ve artan enerji fiyatları gibi faktörlerin durumu daha da kötüleştirebileceğine dikkat çekti.