Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

EURO 2024 Elemelerinde Romanya ile Kosova Arasındaki Olaylar

EURO 2024 Elemelerinde Romanya ile Kosova arasında yaşanan olaylar damga vurdu. Rumen taraftarlar, Kosova'nın ulusal marşı okunduğu sırada Sırbistan tezahüratı yaparak provokatif bir pankart açtı. Bu durum maçın durmasına ve oyuncuların soyunma odasına gitmesine neden oldu. Ancak yapılan toplantı sonucunda maça devam kararı alındı ve mücadele yeniden başladı.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 00:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

EURO 2024 Elemelerinde Romanya ile Kosova Arasındaki Olaylar

EURO 2024 Elemelerinde Romanya ile Kosova arasındaki mücadeleye yaşanan olaylar damga vurdu.

Rumen taraftarlar, Kosova'nın ulusal marşı okunduğu sırada Sırbistan tezahüratı yaptı. Daha sonra tribünlerde 'Kosova Sırbistandır' pankartı açıldı. Bu gelişmenin ardından maç durdu ve iki takım oyuncuları soyunma odasına gitti.

Stadyumda taraftara Sırbistan lehine tezahürat yapılmaması gerektiği şeklinde anons yapıldı. Rumen, Kosovalı ve UEFA yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından maç için devam kararı çıktı. Yaklaşık yarım saatlik duraksamanın ardından Romanya-Kosova mücadelesi yeniden başladı.

EURO 2024 Elemeleri I Grubu'nda Romanya ile Kosova arasında oynanan karşılaşmaya tribünde açılan bir pankart damga vurdu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Arena Nationala Stadı'nın kale arkasındaki Rumen taraftarlar maç oynanırken 'Kosova Sırbistan'dır' pankartını açtı. Kosova takımı bu duruma tepki göstererek soyunma odasına gitti. Romanya ve Kosova temsilcileri ile UEFA yetkilileri bir toplantı yaptı.

Rumen futbolcular, pankartın açıldığı tribüne giderek taraftarlardan pankartı indirmelerini istedi. Maça verilen arada tribünlerde yer alan taraftarlara Sırbistan lehine tezahürat yapılmaması ve pankartlar açılmaması yönünde anons yapıldı.

Yaklaşık 50 dakikalık bir beklemenin ardından mücadele 15. dakikadan itibaren yeniden oynanmaya başladı. Romanya'da Konyasporlu Cicaldau, Kosova'da Beşiktaşlı Rashica ile Alanyasporlu Fidan Aliti mücadeleye ilk 11'de başladı.