
Eti Maden 2024'te Satış Rekoru Kırdı
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Yalçın Aydin, geçtiğimiz yılın sonunda 2 milyon 500 bin ton bor satışından 1 milyar 322 milyon dolarlık ciro elde edildiğini duyurdu. Bu rakam, kuruluşun tarihindeki en yüksek satış olarak kaydedildi.
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Toplantısı
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, Eti Maden İşletmeleri ve bağlı kuruluşların 2021 ve 2022 hesapları ele alındı. Aydin, yaptığı yatırımlar ve uyguladığı politikalarla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlandığını vurguladı.
Dünya Bor Pazarındaki Liderlik
Yalçın Aydin, Eti Maden'in, sahip olduğu bilgi ve birikimi modern teknoloji ile harmanlayarak, dünya bor pazarında %61 pazar payı ile lider konumunu güçlendirdiğini belirtti. Kuruluş, 100'den fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine döviz kazandırıyor.
Küresel Faaliyetler ve İnovasyon
Aydin, küresel pazar koşullarına hızla uyum sağlamak amacıyla, Lüksemburg ve Finlandiya'da yerleşik ana şirketleri ile birlikte ABD, Çin ve Hong Kong'daki alt şirketler aracılığıyla müşteri odaklı bir strateji izlediklerini ifade etti.
2025 Yılı Yatırım Hedefleri
Kuruluşun yatırımları hakkında bilgi veren Aydin, 2024'te 6 milyar 334 milyon lira proje bütçesi ayrıldığını açıkladı. 2025 hedefleri çerçevesinde, enerji ve sanayi alanlarında pek çok projeye ivme kazandırılacak.
Ferrobor Üretim Tesisi Açılıyor
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yıl içinde açılması planlanan Ferrobor Üretim Tesisi, yıllık 800 ton kapasiteye sahip olacak. Ayrıca, Bandırma'da Bor Nitrür Tesisi projelerinin de sürdüğünü belirten Aydin, bu yatırımların sektördeki gelişimi destekleyeceğini tasdik etti.
Mustafa Savaş (fotoğrafta) başkanlığında toplanan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarının hesapları görüşüldü.
Mustafa Savaş (fotoğrafta) başkanlığında toplanan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarının hesapları görüşüldü.