Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eskişehirspor'un Borç Sorunlarına İlişkin Adımların Atılması Şart

Eskişehirspor kulübü, amatör kümeye düşmesinin ardından borç sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, kulübün maddi sıkıntısının kökten çözülmesi için şirketleşmeye gidilmesinin şart olduğunu belirtti ve imar verilmesiyle ilgili adımların atılması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 22:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Eskişehirspor'un Borç Sorunlarına İlişkin Adımların Atılması Şart

Eskişehirspor'un Amatör Kümede Mücadele Edecek Olması

2022-2023 sezonunda 3. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor gösterdiği kötü performansla amatör kümeye düşmüştü. Eskişehirspor kulübü geçtiğimiz hafta yasal çoğunluğun sağlanmaması sebebiyle ertelenen Olağan Mali Genel Kurul bugün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Nebi Hatipoğlu'nun Açıklamaları

Kongre sırasında söz alan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, forma sponsorluğundan çekilen ETİ yönetimiyle görüşüp bu sorunu halledeceğini ifade etti. Hatipoğlu ayrıca, 336 milyon lira olan borcun ödenmesi ve kulübün maddi sıkıntısının kökten çözülmesi için şirketleşmeye gidilmesinin şart olduğunun altını çizdi.

Şirketleşme ve İmar Verilmesi

Hatipoğlu, kongreye gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve milletvekilleriyle konuştuğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 'Sorunların tamamının çözülmesi için önce Söğütönü, Kocakır veya Batıkent imar sınırında bulunan ve şirketleşen kulübe bir lira almadan bağışlayacağımız tarlaya imar verilecek. Verilen imarla arsa statüsü kazanan arazi kat karşılığı olarak yüzde 30-40 ile metahhite verilecek ve buradan elde edilen daireler satılarak bugün için yaklaşık 1,2 milyar lira kazanç sağlanacak. Bu rant sadece Eskişehirspor için kullanılacak ve sorunlar kökünden çözülecek.'

Profesyonel Lige Çıkış

Hatipoğlu, 'Önce Kulüp Başkanı bu takımı profesyonel lige çıkaracağım diye söz verecek. Gelin ne istiyorsanız ben vereceğim. Destek olacağım. Ama önümüzde çözüleceğimiz en önemli sorun budur. Profesyonel lige çıksak bile transfer yasağı var. Dediğim gibi köklü çözüm için bu adımların atılması şart.' şeklinde konuştu.