Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu KARAR TV'de Konuştu

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, KARAR TV'nin 'Yüzleşmek' programında İslam dünyasının Hz. Peygamberi anlama konusunda özen eksikliği olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, dini anlamada tek hakikatçilik yerine içten, samimi ve özlü dindarlığın önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 17:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu KARAR TV'de Konuştu

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu KARAR TV'de konuştu

KARAR TV'nin 'Yüzleşmek' isimli programı bugün saat 11.30'da seyircisiyle buluşuyor. KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert konukları Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile gündemi değerlendirdi. KARAR TV yayınında konuşulacak konular aşağıdaki gibidir;

  • Örtülü dünyevileşme mi görsel Müslümanlık mı?
  • Sahabe nesline ve Asrı Saadete nasıl bakmalı?
  • 50 küsür İslam ülkesi ne durumda? Bunu görme zamanı
  • İnsanlar din konusunda yol ayrımında mı?
  • Dini anlamada tek hakikatçilik mi çok seslilik mi?

Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert, Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile gündemi değerlendirecek.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu: Bugünkü müslümanlar islamı utandırıyor

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu KARAR TV'nin 'Yüzleşmek' isimli programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Karar yazarları Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, 'İslam dünyasının Hz. Peygamberi anlama konusunda yeterince özenli davranmadığı kanaatindeyim. Bugünkü müslümanlar islamı utandırıyor' ifadelerine yer verdi.

Dini anlamada tek hakikatçilik mi çok seslilik mi?

KARAR TV yayınında konuşulan konular arasında dini anlamada tek hakikatçilik mi yoksa çok seslilik mi olduğu da yer aldı. Bardakoğlu, İslam dünyasında görsellik ve şekli Müslümanlık yerine içten, samimi ve özlü dindarlığın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca dinin özünü diri tutabilmek için de çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Din ve Müslümanlık Ayrımı

Prof. Dr. Bardakoğlu, din ve Müslümanlık kavramları arasında ayrım yapılması gerektiğini söyledi. Allah'ın gönderdiği din ile insanların yaşadığı Müslümanlık arasında bir ayrım yapmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Kuran'daki cihat ayetlerinin bağlamının iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.