Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erzurum Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Üçüncü Sırada

Erzurum, 58 coğrafi işaretli ürünüyle Türkiye'de üçüncü sırada. Ticaret Borsası, bu ürünlerin markalaşması için çalışmalar yapıyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:24

Erzurum Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Üçüncü Sırada

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Üçüncü Sırada

Erzurum, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığını duyurdu. Erzurum Ticaret Borsası (ETB) bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor.

ETB'den Dikkat Çekici Açıklama

ETB Başkanı Hakan Oral, "Erzurum özelinde ilçe ilçe, köy köy ekiplerimizle coğrafyamızın meşhur olanlarını tespit ettik" diyerek, yerel ürünlerin tespit edilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

ETB’nin yaptığı açıklamada, 50 coğrafi işaretli ürün için 1 yıl içinde rekor başvuru yapılmasının büyük bir başarı olduğu belirtildi. Oral, "Dadaşlar diyarı Erzurum, bugün itibarıyla 46’sı ETB bünyesinde olmak üzere toplamda 58 coğrafi işaretli ürünle Türkiye üçüncüsüdür" dedi.

Markalaşma Hedefi

Oral, kentin kültürel geçmişini ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerini yeniden gündeme getirerek, bu ürünleri hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti. "Gün yüzüne çıkardığımız ürünlerin tarihini belgeleyip, Türk Marka ve Tescil Kurumu’na başvurumuzu gerçekleştiriyoruz" diyen Oral, gastronomi kenti olma yolunda ilerlediklerini açıkladı.

Avrupa Birliği Başvuruları

Son olarak Oral, "Erzurum Su Böreği", "Erzurum Civil Peyniri" ve "Erzurum Göğermiş Peyniri" için yaptıkları Avrupa Birliği başvurularının olumlu sonuçlanmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum...

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, konuyla ilgili açıklama yaptı.