Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi Müze Olmalı İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi'nin müzeye dönüştürülmesini önerdi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:31

Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi Müze Olmalı İddiası

Bağcıoğlu'ndan Müze Gemisi Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Kahraman Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi’nin müze gemi olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bağcıoğlu, bu geminin Yavuz Çıkarma Plajı'nda sergilenmesini önerdi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Anısı

Bağcıoğlu, yazılı açıklamasında bu yıl Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü anarak, Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi'nin deniz piyadelerinin ve Leventlerin sembolü olduğunu belirtti.

“Bu gemiler, ülkelerine hizmet eden ve şehit düşenlerin anısına dikilen birer anıt gibidir” diyen Bağcıoğlu, müze gemilerin sadece birer sergi alanı değil, ayrıca denizcilerin haysiyet ve cesaret gibi manevi değerlerini yaşatması açısından da önem taşıdığını vurguladı.

Müze Gemi Olması Gerekenler

Bağcıoğlu, Türkiye’de hizmet dışına ayrıldıktan sonra müze gemilere dönüştürülen birçok örnek olduğunu belirtirken, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Ertuğrul Tank Çıkarma Gemisi'nin daha önce müze olma yolunda çalışmalar yapıldığını fakat bunun durdurulduğunu ifade etti. Bu geminin, kahraman deniz piyadeleri ile bütünleşmiş bir anı niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca, Savarona Gemisi’nin de tarihi önemine ve yaşına binaen müze gemi olarak kullanılmasının faydalı olacağını belirtti.