Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erdoğan Müjdeyi Verdi: Faizsiz Kredi Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiyle ilgili müjdeler verdi. Emeklilere 5 bin TL ikramiye, üniversite öğrencilerine zam yapılan burs ve kredi tutarları, deprem bölgesindeki KOBİ'lere faizsiz kredi paketi gibi konular açıklandı.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 13:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Erdoğan Müjdeyi Verdi: Faizsiz Kredi Verilecek!

Erdoğan müjdeyi verdi: Faizsiz kredi verilecek!

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden peş peşe müjdeler çıktı. Yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ekonomiyle ilgili bölümünden peş peşe müjdeler çıktı.

Milli gelirde 7,7 trilyon dolar gelir hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan hayat pahalılığıyla mücadele ettiklerini belirtip hiçbir vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı. Emeklilere tek seferlik ödenecek 5 bin TL'lik ikramiye için tarih verdi.

Üniversite öğrencilerinin 2024 yılında alacağı burs ve kredi tutarlarına zam yaptıklarını müjdeleyip yeni rakamları duyuran Erdoğan, deprem bölgesindeki KOBİ'ler içinde faizsiz kredi paketini devreye aldıklarını ifade etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE İÇİN TARİH VERDİ

"Uluslararası alanlarda etki sahibi olan bir ülke olmanın yol ekonomiden geçer. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı planı yayımlandı. 2024-2028 yıllarını kapsayan kalkınma planı Meclis görüşmeleri sonrası yürürlüğe girecek. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Hedefimiz milli gelirde 7,7 trilyon dolar gelire ulaşmaktır."

Emeklilere yapacağımız tek seferlik 5 bin TL ödeme ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda bu ödemeleri gerçekleştireceğiz. Enflasyon meselesinde de gerekli tedbirleri alıyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

ÖĞRENCİLERE BURS VE KREDİ MÜJDESİ

Verdiğimiz sözleri ekonomi pahasına tutmaya devam ediyoruz. Örgün eğitimdeki gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ve internet sözümüzü yerine getirdik. Yüksek Öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarı 45 liracıktı. Biz 27 kat artışla lisansta 1250, yüksek lisansta 2 bin 500, doktorada 3 bin 700 liraya çıkardık. Kredi almış öğrencilerimizin geri ödemelerinde sadece anapara ödemesini temin ettik. 3,3 milyon öğrencimizin toplam 27 milyar liralık borcunu sildik. Tek bir öğrencimizi açıkta bırakmamak için yurtlarımızın kapasitesini artırdık.

Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılı kredi burs ücretlerini bin 250 liradan 2 bin TL'ye, yüksek lisans için 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye, doktora öğrencileri için 3 bin 750 TL'den 6 bin TL'ye çıkarıyoruz.

KOBİLERE ÖZEL FAİZSİZ KREDİ PAKETİ

Depremzedelerimizi ihmal etmiyoruz. 200 bin konutun inşası devam ediyor. Yapımı biten konutları teslim ediyoruz. Sene sonuna kadar 40 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Yerinde dönüşüm projelerimizle ilgili kredi ve hibe turlarını güncellemiştik. 235 bin kardeşimizin başvurduğu projeyi de hızlıca hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki KOBİ'lerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız.