Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

EPİAŞ ve Özbek Emtia Borsası Arasında Tarihi İş Birliği

EPİAŞ ve UZEX, enerji ve emtia piyasalarında iş birliğini güçlendirmek için mutabakat belgesi imzaladı.

Yayın Tarihi: 20.08.2024 20:30
Güncelleme Tarihi: 20.08.2024 20:30

EPİAŞ ve Özbek Emtia Borsası Arasında Tarihi İş Birliği

EPİAŞ ve Özbek Emtia Borsası Arasında Tarihi İş Birliği

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ile Özbek Emtia Borsası (Uzbek Commodity Exchange - UZEX) iş birliği amacıyla bir mutabakat belgesi imzaladı. Bu önemli adım, enerji ve emtia piyasalarında iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

İmza Töreni ve Katılımcılar

İmza töreni, EPİAŞ Genel Müdürü Taha Meli Arvas ve UZEX Yönetim Kurulu Başkanı Badriddinov Ziyoviddin Bositovich’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıklamalar ve Hedefler

Arvas, yapılan anlaşma ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin enerji borsası olarak, Özbekistan'da enerji ve emtia piyasalarının gelişmesine dair tecrübemizi ve teknolojik çözümlerimizi paylaşmaya hazırız." Bu iş birliği, enerji sektöründe uluslararası entegrasyonun önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ile Özbek Emtia Borsası (Uzbek Commodity Exchange - UZEX) iş...

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) ile Özbek Emtia Borsası (Uzbek Commodity Exchange - UZEX) iş birliği yapacak. İki kurum arasında enerji ve emtia piyasalarında işbirliğini artırmak amacıyla bir mutabakat belgesi imzalandı. İmza töreni EPİAŞ Genel Müdürü Taha Meli Arvas (solda) ve UZEX Yönetim Kurulu Başkanı Badriddinov Ziyoviddin Bositovich'in (sağda) katılımlarıyla düzenlendi.