Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

EPDK'dan Yeni Lisans Kararları ve İthalat Lisansı İptali

EPDK'nin bugünkü ilanında, elektrik piyasasında 5 şirkete üretim lisansı verildiği ve 7 şirketin lisansının sona erdirildiği belirtildi. Ayrıca, şarj, petrol ve LPG piyasalarında da lisans verme ve iptal kararları alındığı duyuruldu. EPDK ayrıca, Enta Enerji Yatırım Doğalgaz İth. ve Tic. A.Ş. firmasının ithalat lisansının iptal edildiğini ve soruşturmanın sonlandırıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.09.2023 16:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

EPDK'dan Yeni Lisans Kararları ve İthalat Lisansı İptali

Elektrik Piyasası Lisansları

EPDK'nin konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, elektrik piyasasında faaliyet göstermek isteyen 5 şirkete üretim lisansı verilirken, 7 şirketin lisansı sona erdirildi.

Şarj Hizmeti Lisansları

Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında 8 şirkete şarj ağı işletmeci lisansı verildi.

Petrol Piyasası Lisansları

Petrol piyasasında 4 şirkete ihrakiye teslimi lisansı verildi.

LPG Piyasası Lisansları

LPG piyasasında faaliyet gösteren 1 şirketin dağıtıcı lisansı sona erdirildi.

İthalat Lisansı İptali

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), resmi bir duyuru ile ithalat lisansına sahip olan Enta Enerji Yatırım Doğalgaz İth. ve Tic. A.Ş. firmasının Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle aldığı bir kararı duyurdu. Karar gereği, ilgili kişinin sahibi olduğu İthalat (Spot) Lisansı iptal edildi. Aynı zamanda, şirket hakkında yürütülen soruşturmanın sonlandırıldığı belirtildi. EPDK tarafından alınan bu kararın ilgili kişiye tebliğ edilmek üzere tespit edilen adresine gönderildiği, ancak kişiye tebliğ edilmediği ifade edildi.