Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Engelli Plakalı Araç Sahiplerine Borç Uyarısı!

Engelli plakalı araç sahiplerine önemli bir uyarı yapıldı. Engelli araçlarda ÖTV ve MTV muafiyeti olduğu belirtilirken, engelli kişinin aracı kullanmadığı tespit edildiğinde vergi çıkabileceği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 14:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Engelli Plakalı Araç Sahiplerine Borç Uyarısı!

Engelli plaka aracı bulunan vatandaşlara uyarılar Cemil Cahit Saraçoğlu'ndan geldi.

Engelli plaka aracı olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Şehir detayını gözden kaçıranların binlerce lira borç ödeyebileceği belirtildi. Engelli araçlarda ÖTV ve MTV muafiyetinin olduğunu söyleyen Cemil Cahit Saraçoğlu, bu durumdan engelli bir kişinin istifade etmediğinin tespit edilmesi durumunda yaşanabileceğine dikkat çekti.

Borç Çıkma Durumu

Engelli araçlara Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ve ek MTV olarak ödeme çıkabildiği belirtildi. Engelli kişinin aracı kullanmadığı tespit edildiğinde vergi çıkabileceği ifade edildi.

Engelli Araç Kullanma Kuralları

Engelli araçlarında aracın içinde engellinin bulunması veya aynı il veya ilçede bulunması gerektiği belirtildi. Araç başka şehirde ise bu durum kabul edilemez.

Engelli Araç Kullanacak Akrabalar

Engelli araçlarını sadece engellinin kendisi, eşi, çocukları, anne-babası ve kardeşleri kullanabilir. Diğer akrabalar ise kullanamaz.