Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'nde Üçüncü Kez Yer Aldı

Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik kriterlerini başarıyla karşılayarak FTSE4Good Endeksi'nde üst üste üçüncü kez yer aldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 12:32
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 12:32

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'nde Üçüncü Kez Yer Aldı

Enerjisa Enerji, Sürdürülebilirlikte Üstün Başarısını Koruyor

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik anlayışıyla geliştirdiği projeler sayesinde FTSE4Good Endeksinde üçüncü kez yer almayı başardı. Şirket, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini etkili bir şekilde karşılayarak sektördeki başarısını kanıtladı.

89'luk Yüzde Diliminde Başarı

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'nde bu yıl yapılan değerlendirmede dağıtım sektöründe 89'luk yüzde dilimine yükselerek önemli bir başarı elde etti. Şirket, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını iş stratejisinin merkezine yerleştirerek, çevresel sorumluluk ve şeffaf yönetim konularında kendini geliştirmeye devam ediyor.

Murat Pınar: "Kendi Yüksek Standartlarımızı Oluşturuyoruz"

Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, sürdürülebilirliği organizasyonlarının temel yapı taşı olarak gördüklerini ifade ederek, "Sürdürülebilirlik etki odağında ürün ve hizmetler geliştirmenin yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz" dedi.

Şeffaflık ve Denetim Önemli

Pınar, ayrıca, şirketin bağımsız denetimlere açılarak şeffaflık sağladığını ve son iki yılda sektörlerinde fark yaratan başarılar elde ettiklerini belirtti.

FTSE4Good Endeksi Nedir?

Küresel prestije sahip olan FTSE Russell tarafından hazırlanan FTSE4Good Endeksi, şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele gibi kriterleri karşılaması gerektiğini vurguluyor. Şirketler, her yıl güncellenen metodoloji ile titizlikle değerlendiriliyor.