Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Enerji Bakanı Bayraktar'dan Türkmenistan ile İşbirliği Görüşmeleri

Bakan Bayraktar, Türkmenistan ile enerji ve madencilik alanında işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 19:29

Enerji Bakanı Bayraktar'dan Türkmenistan ile İşbirliği Görüşmeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan Türkmenistan Ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan ile enerji işbirliğini güçlendirmeye yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Aşkabat Ziyareti Detayları

Bayraktar, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Aşkabat ziyareti sırasında Türkmenistan Enerji Bakanı Annageldi Saparov ve Türkmengeologiya Başkanı Gurbangeldi Garlyev ile görüştüğünü açıkladı.

Doğal Gaz ve Maden İşbirlikleri

Garlyev ile yapılan görüşmelerde, mevcut doğal gaz işbirliklerinin yanı sıra madencilik alanında da olası adımların değerlendirilmesi gündeme geldi. Bayraktar, "Doğal gazda olduğu gibi, maden alanında da birlikte çalışarak iki ülkenin faydasına olacak projelere imza atacağımıza inanıyorum." şeklinde ifadelerde bulundu.

Elektrik Üretimi Stratejileri

Bayraktar, Saparov ile yaptığı görüşmede elektrik üretimine dair gelecekteki stratejilerin tartışıldığını belirtirken, "Elektrik üretimi ve bölgedeki ülkelerle elektrik enterkonneksiyonunun genişletilmesinin önemini vurguladık. Türkmenistan ile uzun yıllara dayanan iyi ilişkilerimizin, elektrik alanında yeni adımlarla daha da güçleneceğine inanıyorum." dedi.