Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Endonezya'da Timsah Saldırısına Uğrayan Kadın Kurtarıldı

Endonezya'da palmiye plantasyonu işçisi olan Falmira De Jesus, timsah saldırısına uğradı ve 90 dakika boyunca timsahın ağzında mahsur kaldı. Kurtarılan kadın hastanede tedavi altına alındı.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 09:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Endonezya'da Timsah Saldırısına Uğrayan Kadın Kurtarıldı

Endonezya'da palmiye plantasyonu işçisi olarak çalışan 38 yaşındaki Falmira De Jesus isimli bir kadın timsah saldırısına uğradı.

Endonezya'nın Batı Kalimantan eyaletinde yosunla kaplı bir derenin kenarından su alan Jesus, bir anda gölden fırlayan timsahı fark etmedi. Timsahın saldırdığı kadın 90 dakika boyunca ağzının içinde mahsur kaldığını söyledi. Kabus dolu anlardan sonra kurtarılan kadın hastanede tedavi altına alındı. Sağ kolunda, kalçasında ve alt bacağında derin yaralarla Imanudin Hastanesine kaldırılan Jesus’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ÖNCE KENDİSİ MÜCADELE ETTİ

Yosunlarla kaplı olan derenin kenarından su almaya çalıştığı sırada timsahın aniden saldırması üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayan iki çocuk annesi Jesus, hayvandan kurtulmak için mücadele etti. Çığlık seslerini duyan diğer çalışanlar genç kadını kurtarmak için bölgeye geldi. Göle doğru bir sopa uzatan çalışanlar Jesus’u kurtarmak için zorlu bir mücadeleye başladı. Timsahın saldırısından sonra vücudunda oluşan yaralardan dolayı büyük bir acı hissettiğini dile getiren Jesus, “Timsahın beni yakaladığı ve ağzına aldığı anda büyük bir acı hissettim. Vücudum yavaş yavaş zayıflıyordu. Öleceğimi zannettim” dedi.

Kurtarılan Kadının Hikayesi

38 yaşındaki palmiye yağı plantasyon işçisi Falmira De Jesus, Endonezya'nın Batı Kalimantan Eyaleti, Ketapang İlçesinde, 27 Temmuz'da yosunla kaplı bir dere kenarında su toplarken, bitkinin altında pusuya yatmış olan canavardan habersizdi. Suya doğru yaklaşırken, sürüngen aniden fırladı ve kadını dereye çekti. İki çocuk annesi cesur kadın, timsahla cesurca mücadele etti ve yardım için bağırdı, kadının yardım çığlıklarını duyan diğer çalışanlar da hızla yardımına koştu. Görüntüler, talihsiz kadının sadece başının göründüğü havuzda yüzdüğünü gösteriyor. İşçiler, bataklıktan çıkarmak için kadına uzun sopa uzattı. Uzun uğraşlar sonucu 90 dakika boyunca timsahın ile mücadele eden kadın kurtarıldı. Ayağından ciddi şekilde yaralanan kadın, hastanede tedavi aldı alındı. Falmira yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Timsah beni tuttuğu yerden dolayı acı çekiyordum. Kurtulamıyordum. Sonra kendimi zayıflıyormuş gibi hissetmeye başladım. Suyun altına düşüyormuşum gibi geldi, ölüyorum zannettim.' Hastanede yatıyorum ve hala timsahı zihnimde görebiliyorum ve onu vücudumda hissediyorum. Beni kurtaran insanlara çok minnettarım. Hayatımı kurtardılar.'