Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emziren Anneler İçin Devletten Müjde: 520 TL Nakit Para Ödenecek

SGK'dan emziren annelere büyük müjde olarak açıklandı. 2023 yılı içinde doğum yapan kadınlara 520 TL emzirme ödeneği verilecek. Bu ödeme anne sütünün teşvik edilmesi ve bebeklerin beslenmesinin en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Anne ve bebek arasındaki bağa katkıda bulunmak hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 11:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emziren Anneler İçin Devletten Müjde: 520 TL Nakit Para Ödenecek

Son Dakika! Emziren Anneler Müjde Devletten! 520 TL Nakit Para Ödenecek...

SGK'dan emziren annelere büyük müjde olarak açıklandı. 2023 yılı içinde doğum yapan kadınlara 520 TL emzirme ödeneği verilecek. Bu ödeme anne sütünün teşvik edilmesi ve bebeklerin beslenmesinin en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Anne ve bebek arasındaki bağa katkıda bulunmak hedefleniyor. Emziren annelerin anne sütünü bebeklerine vermeye devam edebilmesi için Türkiye'de çalışan kadınlara fırsatlar sağlanmaya devam ediyor. SGK bunun için harekete geçti. Doğum yapan kadınlara sağlanan çeşitli ödemelerin yanında emzirme ödeneği de dikkat çekiyor. Emzirme ödeneği sigortalı olmayan kadınlara eşlerinin doğum yapması halinde sigortalı eşlerine ödenen bir destek. Bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için bu destek büyük bir öneme sahip. Emzirme ödeneğinin detayları araştırılıyor. Başvuru koşulları merak ediliyor.

Emzirme Ödeneği Nereden Ve Ne Kadar Alınır?

SGK'dan emzirme ödeneği almak için Türkiye'de çalışan milyonlarca vatandaş harekete geçti. Sigortalı çalışanları ilgilendiren bu açıklamada doğum yapan kadınlara çeşitli ödemelerin yanı sıra emzirme ödeneği verildiği de açıklandı. Emzirme ödeneği doğum yapan kadınların sigortalı olmaması halinde eşlerinin doğum yapması halinde sigortalı erkeklere ödenen bir destektir. Bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamasını hedefleyen bu ödeme 2023 yılında 520 TL olarak ödeniyordu. Bebeklerin ilk 6 ayda doğru beslenmesi için anne sütü ile beslenmelerinin takip edilmesi gerekiyor. Bebek sağlığını korumak ve anne bebek arasındaki bağı güçlendirmek için devletten bu ödeme veriliyor.

Anne Sütü ve Bebek Sağlığı İçin Devletten Ödeme Müjdesi

Anne sütü ve bebek sağlığı için devletten ödeme müjdesi geldi. Bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiren anne sütü devletten verilen destekle teşvik ediliyor. Bebek dostu sağlık kuruluşlarının bu program çerçevesinde sosyal güvenlik müdürlüğü ve merkezine bebek bakım ve emzirme odası açması ile destekler sağlanıyordu. Bununla birlikte annelerin bebekleri ile daha fazla vakit geçirebilmesi için de oluşturuluyor.

SGK'dan Emzirme Ödeneği Neden Veriliyor?

SGK'dan gelen emzirme ödeneği açıklamasına göre 2023 yılında ilk 6 ayda 214 bin 31 adet rapor karşılığında 109.219.045 TL emzirme ödeneği yapıldı. Bu veriler emzirme ödeneğinin önemine dikkat çekiyor. SGK'nın hedefi ise daha fazla anne ve bebeğin emzirme sürecini desteklemek ve bebeklerin sağlıklı beslenmesine katkı sunmak olarak açıklandı.