Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emine Erdoğan ve Linda Rama Arasında Kültürel İşbirliği Görüşmesi

Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi Linda Rama ile Tiran'da bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 14:25

Emine Erdoğan ve Linda Rama Arasında Kültürel İşbirliği Görüşmesi

Emine Erdoğan, Linda Rama ile Önemli Bir Görüşme Gerçekleştirdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da resmi temaslarda bulundu. Bu ziyaret sırasında, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi Linda Rama ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Taraflar Arasında Kültürel İşbirliği Vurgusu

Görüşme, Devlet Resmi Konutu olan Villa 30'da basına kapalı olarak yapıldı. Linda Rama, Emine Erdoğan'a New York'taki Türkevi'nde düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" sergisinin daveti için teşekkür etti ve etkinliği çok beğendiğini dile getirdi.

Geçmişten Günümüze Bağlantılar

İki liderin eşleri görüşmede, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ortak kültürel değerler üzerinde de durdu. Linda Rama, Villa 30'u gezdirerek buranın tarihi hakkında Emine Erdoğan'a bilgiler verdi.

Sosyal Medyada Paylaşımlar

Görüşme sonrası Emine Erdoğan, sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: "Resmi ziyaretimiz kapsamında Tiran'da Arnavutluk Başbakanı'nın değerli eşi Linda Rama ile bir araya geldik. İki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarını daha da güçlendirecek konuları ele aldık. Karşılıklı ziyaretlerle ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin giderek derinleşeceğine dair inancımız ortak."

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Devlet Resmi Konutu olan Villa 30'da Arnavutluk Başbakanı Rama'nın eşi Linda Rama'nın konuğu oldu.