Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekliye Yüzde 9,49 Ek Zam Kesinleşti!

TBMM hafta sonu öncesi SON DAKİKA onayı vererek emekliye yüzde 9,49 ek zamın kesinleştiğini duyurdu. Bu haber ile birlikte milyonlarca emekliye müjde geldi. Ayrıca enflasyon tahminlerine göre yıl sonunda SSK ve bağ-kur emeklilerine en az %32 zam yapılması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 16:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekliye Yüzde 9,49 Ek Zam Kesinleşti!

Emekliye Yüzde 9,49 Ek Zam Kesinleşti!

TBMM hafta sonu öncesi SON DAKİKA onayı verdi. SSK bağ-kur ve memur emeklisine ek zam kesinleşti. Beklenen müjdeli haberi TBMM verdi. Son dakika onayı ile birlikte emekliye hafta sonu müjdesi gelmiş oldu.

Milyonlarca emekliye ek zam kesinleşti. TBMM son dakika açıklaması yaparak Hafta sonuna girmeden önce emeklilere güzel haberi duyurdu. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi için ek zam tarihi de belli oldu. %9,49 emekli zammı ile Yeni emekli maaşları hesaplaması yapıldı.

Peki zam sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kim ne kadar zam alacak? Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Emekliye Ek Zam Son Dakika Gelişmeleri

Emekliye ek zam son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Milyonlarca SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaş bu son dakika haberini bekliyordu. Beklenen güzel müjdeli haber Az önce TBMM’den geçti. Emekliye 9,49 ek zam kesinleşti. Üstelik emekli vatandaşlara başka müjdeler de var. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek son dakika haberi Az önce duyuruldu. 16 milyon emeklinin maaşı değişecek. Emekliler bu kararın ardından sevinçten havalara uçacak. Çünkü Temmuz ayında yapılan %25'lik zam emekli vatandaşın yüzünü güldürmemişti. Milyonlarca emekli hükümetin ek zam yapması için çağrıda bulunuyordu. Nihayet o çağrılara kulak verildi. TBMM emekliye ek zam onayı verdi. 16 milyon emeklinin yeni zamlı maaşları da hesaplandı. Peki ek zam sonrası emekli maaşları ne kadar oldu? SSK bağ-kur memur emeklisi en düşük emekli maaşı kaç TL oldu?

Emekliye 9,49 Ek Zam Kesinleşti

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına çevrildi. Temmuz ayında %25'lik zamdan memnun kalmayan emekliler şimdi Ocak zammını öğrenmeye çalışıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon rakamları %9,49 oldu. Bu rakam SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşına doğrudan zam olarak yansıyacak. Aynı zamanda Türkiye İstatistik kurumundan 5 aylık enflasyon verisi de bekleniyor. Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte emekliler Ocak zammını öğrenecek.

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini %58'e Yükseldi

Diğer yandan Türkiye'ye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na Geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaptı. Daha önce %28 olarak açıklanan yıl sonunda enflasyon tahmini Merkez Bankası tarafından %58'e yükseltildi. Yani emekliye verilecek Ocak zammı Böylelikle artmış oldu. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre yıl sonunda SSK ve bağ-kur emeklisini en az %32 zam bekliyor. Bu zamma refah payını da ekleneceği tahmin ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bu oranlar doğrultusunda emekli maaş zammı hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre en düşük emekli maaşının ocak ayından itibaren 10.000 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor. Elbette bu konuda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.