Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekliye sürpriz ikramiye: 5 bin TL ödeme yapılacak

Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının düşük kalması nedeniyle Hükümet, emeklilere sürpriz bir ikramiye ödemesi yapmayı planlıyor. Her bir emekliye 5 bin TL ikramiye ödenmesi öngörülüyor. İkramiyenin tarihi henüz belirlenmedi.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 15:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekliye sürpriz ikramiye: 5 bin TL ödeme yapılacak

Yüksek Enflasyon ve Emekli Maaşları

Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının düşük kalması, Hükümet tarafından kabul ediliyor. Bu nedenle emeklilere sürpriz bir ikramiye ödemesi yapılması gündemde. Her bir emekliye 5 bin TL ikramiye ödenmesi planlanıyor. Ancak bu ödemenin tarihi henüz belirlenmedi.

Emeklilere Zam Yapılmaması

Memur maaşlarına yapılan zam karşısında emeklilerin dışında tutulması, tartışmalara yol açtı. En düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaşlar, yüksek enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu durumu kabul eden Hükümet, iyileştirme için yılbaşını işaret ediyor.

Yılbaşı İyileştirmesi

Cumhur İttifakı ortağı MHP, BBP ve Yeniden Refah partileri, yılbaşının geç olacağını ve emekli maaşlarında hemen bir iyileştirme yapılması gerektiğini belirtiyor. Bunun üzerine Hükümet harekete geçti ve çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalardan biri de 29 Ekim ikramiyesi.

29 Ekim İkramiyesi

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı'nda 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verileceği iddia ediliyor. Bu ikramiye, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak verilecek ve tek seferlik olacak. Ocak ayında ise normal düzenleme yapılacak. Bu tek seferlik bayram ikramiyesinin emeklileri biraz olsun rahatlatacağı öngörülüyor.

Emeklilerin Beklentisi

Emeklilerin tepkisinden endişe eden iktidar partisi, emeklileri rahatlatacak bir düzenleme yapmayı planlıyor. Ancak bu düzenlemenin ne zaman yapılacağı ve ara zammın olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Bazı kişiler, '29 Ekim'de ikramiye verelim, Ocak ayına kadar zaman kazandırır' şeklinde bir öneri sunuyor. Bu öneriye göre, 5 bin TL'lik ikramiye 15 milyon emekli için 75 milyar lira tutarında olacak.