Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emeklilere kötü haber: 29 Ekim ikramiyeleri hayal kırıklığı yarattı

Emeklilere kötü haber geldi! 29 Ekim ikramiyelerinde hayalleri suya düşen emekliler olacak! Emekli vatandaşlara özel 29 Ekim bayramının 100. Yılına özel bir hediye ile ikramiye verileceği duyurulmuştu. Verilecek ikramiye konusunda yapılan son açıklamalarda bazı emeklileri üzecek haber verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl kutlamalarına özel bu sene emekli vatandaşlara ikramiye ödemesinin gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 00:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emeklilere kötü haber: 29 Ekim ikramiyeleri hayal kırıklığı yarattı

Emeklilere kötü haber geldi!

29 Ekim ikramiyelerinde hayalleri suya düşen emekliler olacak! Emekli vatandaşlara özel 29 Ekim bayramının 100. Yılına özel bir hediye ile ikramiye verileceği duyurulmuştu.

Verilecek ikramiye konusunda yapılan son açıklamalarda bazı emeklileri üzecek haber verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl kutlamalarına özel bu sene emekli vatandaşlara ikramiye ödemesinin gerçekleştirileceği belirtilmişti. Yapılan açıklamalarda emekli vatandaşlara 29 Ekim milli bayramda ikramiye verileceği bilgisi paylaşılmış miktarı hakkında henüz net bir açıklama yapılmasa da kulis içinde gezen bilgilere göre 5’er bin TL olması bekleniyordu.

Emekli vatandaşların miktar konusunda talepleri 10 bin TL olurken kötü haber geldi. Yapılan son açıklamalara göre verilecek olan ikramiyenin her emekliye verilmeyeceğini belirtti.

Emeklileri üzecek haber duyuruldu!

Emekli vatandaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl kutlamalarına özel ikramiye verileceği müjdesi geçtiğimiz aylarda verilmişti. Yapılan son açıklamaya göre ise emekli vatandaşların hepsine bu ikramiyenin verilmeyeceği belirtildi. 29 Ekim ikramiyelerinin bütçeye ağırlığı 2 milyar 750 milyon olarak belirtilirken ödemelerin ise 16-22 Ekim tarihlerinde hesaplara yatacağı bilgisi de verildi.

Bununla beraber AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ her emekliye ikramiye ödemesinin yapılmayacağı konusu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, 'Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır' ifadelerini kullandı.

Hangi emeklilere ödemeler gerçekleşecek?
  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar
  • Geçici köy korucuları
  • Şeref aylığı alanlar
  • Şampiyon sporcular
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
  • Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri