Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi: Kimler alamayacak?

Emekli vatandaşlara Cumhurbaşkanı’ndan gelen bir müjde ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL ikramiye verileceği duyurulmuştu. Ancak bazı emekliler bu ikramiyeden faydalanamayacak. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, hangi emeklilerin ikramiye alamayacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 23:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi: Kimler alamayacak?

Emeklilerden o kısma dahil olanlar ikramiye alamayacaklar!

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun açıklıyor! Emekli vatandaşlara Cumhurbaşkanı’ndan gelen bir müjde ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL ikramiye verileceği duyurulmuştu. Tarihin yaklaşması ile beraber detayları belli olan ikramiye de o emekliler ikramiye alamayacaklar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli vatandaşların yaşadıkları maddi zorluklarına farkında olunduğu ve en iyi imkanlarla desteklenecekleri belirtilirken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları ile ikramiye müjdesi verilmişti. Yapılan açıklamalarda; "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" diyen Cumhurbaşkanı’nın ikramiye konusundaki detayları son kabine toplantısı sonrasında netleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun ise o emeklilerin ikramiye alamayacaklarını belirterek şartları açıkladı. İşte tüm detaylar…

Emeklilere ikramiye verilecek!

Cumhurbaşkanı’nın geçinmekte zorlanan emekli vatandaşlara güzel haber olarak verdiği ikramiyelerde tüm detaylar netlik kazanmaya başladı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen son kabine toplantısı sonrasında 5 bin TL olarak verileceği belirtilen ikramiyenin hesaplara kasım ayında yatırılması planlandığı da belirtildi. Bununla beraber bazı emeklilerin ikramiye alamayacakları belirtilirken o emekliler için Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’dan açıklamalar geldi.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, "Çalışmayan emeklilere Kasım ayında tek seferlik 5 bin TL verilecekmiş, fıkra! Pardon müjde buymuş" ifadeleri ile emekli vatandaşların geçim sıkıntılarının büyüklüğüne dikkat çekmek isteyen Erdursun emekli vatandaşlara maaş zammı yerine ikramiye verilmesine tepki göstermişti.

O emekliler ikramiye alamayacak!

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun konu ile ilgili yaptığı açıklamaların devamında, "Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5 bin TL'den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak." "Dul ve yetimler hisseleri oranında 1250 TL, 2 bin 500 TL, 3 bin 750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar. Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5 bin TL'yi kasımda alacak" ifadeleri ile her emeklinin bu ikramiyeden faydalanamayacağını belirtirken hangi şartları taşıyan emeklilere ikramiyenin verileceğini duyurdu.