Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli ve Memur Maaşlarına Yüzde 30'u Aşan Zam Geliyor

Temmuz ayında açıklanacak haziran enflasyonu ve refah payı ile birlikte emekliye zam yüzde 30'u aşacak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla ilgili süreçte Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, değerlendirmede bulundu.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 23:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekli ve Memur Maaşlarına Yüzde 30'u Aşan Zam Geliyor

Emekli ve Memur Maaşlarına Yüzde 30'u Aşan Zam Geliyor

Temmuz ayında açıklanacak haziran enflasyonu ve refah payı ile birlikte emekliye zam yüzde 30'u aşacak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla ilgili süreçte Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, değerlendirmede bulundu. Karakaş, en düşük memur aylığının 22 bin 26 liraya yükselmesi için yüzde 94’lük bir zam yapılması gerektiğini söyledi. Memur ve emekli zammı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla iş birliği halinde çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli Maaş zammının temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini söyledi.

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği doğrultuda düzenleme yapılarak en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını kaydeden Işıkhan, Hedefimiz torba yasada tüm paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak ifadelerini kullandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin memur emeklilerinden farklı olarak ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacağını hatırlatan Karakaş, en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla birlikte diğer memur maaşlarının da kademeli bir şekilde artacağını belirtti.

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin memur emeklilerinden farklı olarak ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacağını hatırlatan Karakaş, geriye sadece Haziran enflasyonu kaldığını belirterek, enflasyon oranının aradaki fark yüzde 16 civarında olacağını söyledi. Refah payı artışı da olduğu zaman bu yüzde 30’u bulacaktır. Ayrıca emekliler arasında memur maaşlarına gelecek yüksek artışlar, memur emeklilerine gelecek yüksek artışlar, açlık sınırının Mayıs ayı itibariyle 10 bin 362 lira olduğunu da göz önünde aldığımız zaman, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelecek olan zammın en az yüzde 35 oranında olacağını söyleyebiliriz.