Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli ve Memur Maaşlarına Enflasyon Zamı Yolda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon oranlarına göre, emekli ve memur maaşlarında zam hesaplamaları başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında zam alacakken, memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak. Ayrıca iyileştirme çalışmaları da devam ediyor.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekli ve Memur Maaşlarına Enflasyon Zamı Yolda

TÜİK Ağustos Ayı Enflasyon Oranlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Bu veriler emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde önemli bir role sahip. Ağustos ayı enflasyon verilerinin duyurulmasının ardından, milyonlarca emekli ve memur için yeni zam hesaplamaları başladı.

Emekli Aylıklarında Değişiklikler Olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Ayrıca memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak.

Enflasyon Zammı ve İyileştirme

Milyonlarca emeklinin gözü hem enflasyon zammında hem de hazırlıkları başlatılan iyileştirmede. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına Ocak ayında enflasyon artışı yapılırken, ayrıca iyileştirme de devreye alınacak.

Enflasyon Zammının Oranı

Enflasyon zammının oranı, son verinin açıklanacağı 3 Ocak'ta öğrenilecek. Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, 2023 yılı enflasyonu yüzde 54-62 aralığında gerçekleşecek. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 31.92 ile yüzde 35.25 arasında olacak.

Ek İyileştirmeler

Emeklilere yapılan zamın yanı sıra iyileştirme çalışmaları da başladı. Bu iyileştirmeler arasında seyyanen zam, oransal artış ve en düşük emekli aylığı ödemesinin artırılması gibi seçenekler bulunuyor.