Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli Olacaklara Son Dakika Uyarısı: Dilekçeyi Yeni Yılda Verene Fazla Maaş Var!

Emekli olacaklara son dakika uyarısı: Dilekçeyi yeni yılda verene fazla maaş var! Emekli maaşı hesaplanırken prim ödenen tüm günler dikkate alınıyor. Emekli maaşı için talep dilekçesinin verilme zamanı da aylığın tutarını etkiliyor. Yeni yılda dilekçe verenler daha fazla maaş alabilir.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 17:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekli Olacaklara Son Dakika Uyarısı: Dilekçeyi Yeni Yılda Verene Fazla Maaş Var!

Emekli Maaşı Nasıl Artırılır?

Emekli maaşı hesaplanırken prim ödenen tüm günler dikkate alınıyor. Dolayısıyla son bir yılın SGK’ya yüksekten bildirilmesi emekli aylığını artırmada tek başına yeterli değil. Diğer taraftan emekli maaşı için talep dilekçesinin verilme zamanı da aylığın tutarını etkiliyor.

Emekli Maaşı İçin Dilekçenin Verilme Zamanı

Emekli maaşı için talep dilekçesinin verilme zamanı her sene, o senenin ekonomik göstergelerine bakılarak belirlenmelidir. Bu sene için yeni yılda dilekçenin verilmesi daha avantajlı görünmektedir. Enflasyon, büyüme ve kıdem tazminatı gibi faktörler de hesaplamayı etkileyebilir.

Yeni Yılda Dilekçe Veren Daha Fazla Maaş Alır

Emekli maaşlarına uygulanan enflasyon ve büyüme hızı, emeklilik başvurusunun zamanlamasıyla karşılaştırılmalıdır. Eğer enflasyon ve büyüme hızı, emekli maaşlarına uygulanan zamdan daha büyükse, takip eden yılbaşında dilekçe vermek avantajlı olabilir. Örneğin, 2022 yılında 15 bin lira emekli maaşı alacak bir kişi, dilekçesini yıl bitmeden verirse ocak ve temmuz zamlarından yararlanabilir ve maaşı 24 bin 375 lira olabilir.

Özet

Emekli olacakların merak ettiği yüksek emekli maaşı almanın yolları arasında dilekçenin verilme zamanı da önemli bir faktördür. Emekli maaşını artırmak için son bir yılın SGK'ya yüksekten bildirilmesi yeterli olmayabilir. Dilekçenin yeni yılda verilmesi, enflasyon, büyüme ve kıdem tazminatı gibi faktörlerle birlikte değerlendirilmelidir. Yeni yılda dilekçe verenler daha fazla maaş alabilir.