Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli NASA Astronotu John Danny Olivas ve ESA Astronotu Andre Kuipers Uzaydaki Tecrübelerini Paylaştı

Emekli NASA Astronotu John Danny Olivas ve ESA Astronotu Andre Kuipers, Uzay Kaşifleri Derneği tarafından düzenlenen Planetary Congress'te uzaydaki deneyimlerini paylaştı. Olivas, Türkiye'nin uzay programı alanındaki çalışmalarını takdir etti ve Türk astronotların gelecek nesillere ilham vereceğini belirtti. Kuipers ise Türkiye'nin uzay ailesinin bir parçası olduğunu ve uzay turizminin destekçisi olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 15:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekli NASA Astronotu John Danny Olivas ve ESA Astronotu Andre Kuipers Uzaydaki Tecrübelerini Paylaştı

Emekli NASA Astronotu John Danny Olivas ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Hollandalı Andre Kuipers, Uzay Kaşifleri Derneği tarafından düzenlenen Planetary Congress'te uzaydaki deneyimlerini paylaştı.

Olivas, Türkiye'nin uzay programı alanındaki çalışmalarını takdir ettiğini ve Türk astronotların gelecek nesillere ilham vereceğini belirtti. Uzaydan Dünya'ya baktığında sınırların sadece su ile kara arasında olduğunu görmekten etkilendiğini ifade etti. Kuipers ise Türkiye'nin uzay ailesinin bir parçası olduğunu ve uzay turizminin destekçisi olduğunu söyledi. İnsanların Ay'a gitmesine ilişkin şüphelerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.