Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli Maaşına 2 Zam! Hükümet Yanlışından Dönüyor

Emeklilerin beklentisinin çok üzerinde bir maaş zammı geliyor. En yetkili ağızlar 1 değil 2 zam birden yapılacağını açıkladı. SSK, Bağ-Kur emekli zammı konusunda beklenen oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatını verdi. Emeklilerin mağduriyetini gören hükümet yetkilileri masaya birçok farklı seçenek getirdiler. Tüm seçenekler emeklileri gerçekten memnun edecek gibi görünüyor.

Yayın Tarihi: 28.08.2023 17:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Emekli Maaşına 2 Zam! Hükümet Yanlışından Dönüyor

Emekli Maaşına 2 Zam! Hükümet Yanlışından Dönüyor

Emeklilerin beklentisinin çok üzerinde bir maaş zammı geliyor. En yetkili ağızlar 1 değil 2 zam birden yapılacağını açıkladı. Memurlara yapılan seyyanen zam yapılmış ve emekliler büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Tepkilerin yükselmesiyle birlikte Hükümet yetkililerinden bir bir açıklamalar geldi. Yakın zaman içerisinde emeklilerin gönlünü alacaklarını belirten Hükümet yetkileri neler olacağıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.

SSK, Bağ-Kur Emekli Zammı

SSK, Bağ-Kur emekli zammı konusunda beklenen oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatla birlikte 2 bakanlık harekete geçti. Bilindiği üzere emeklilere belirli bir zam verilmiş fakat kök maaşa yansıması olmamıştı. Emeklilerin mağduriyetini gören hükümet yetkilileri masaya birçok farklı seçenek getirdiler. Tüm seçenekler emeklileri gerçekten memnun edecek gibi görünüyor.

Seyyanen Zam Olabilir

Masada olan seçeneklerden birisi seyyanen zam yapılması. Memurlara yapılan seyyanen zammın benzerinin emeklilere yapılması bekleniyor. Fakat miktarın ne kadar olacağı konusunda net bir şey yok.

Enflasyon Üzeri Artış Olabilir

Masada bulunan bir diğer seçenek çıkan enflasyon miktarının üzerinde bir artışın yapılması. Yani refah payı ödemesinin yapılması. Bu seçeneğin işlemesi durumunda Ocak ayında emekliler enflasyon farkı ve ayrıca refah payı alacak.

Taban Maaşlar Düzenlenebilir

Emeklilerin taban maaşlarının yeniden düzenlenmesi köklü bir iyileştirme olabileceğinden bunun üzerinde de tartışmalar bulunuyor. Bir kısım yetkililer bu şekilde yapılacak bir düzenlemenin daha iyi sonuçlar ortaya koyabileceğini söylüyor. Fakat bu durumda gene düşük maaşlı emeklilerin olması mümkün. Böyle bir durumda gene bu kişilere belirli bir miktar seyyanen zam verilecek.