Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk'ın Twitter'daki Liderlik Tarzı Tartışmaları Sürdürüyor

Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk, şirkette yaptığı değişiklikler ve çalışanlarına verdiği katı proje teslim tarihleri ile eleştirilerin hedefi oldu. Eski bir Twitter yöneticisi olan Esther Crawford, Musk ile çalışma deneyimini anlattı ve liderlik tarzını eleştirdi. Crawford, Musk'ın sürekli onaylanmak isteyen fanatik bir çevreyle çevrili olduğunu ve çalışanların sürekli kovulma korkusu yaşadığını belirtti. Bununla birlikte, Musk'ın cesareti ve tutkusu övgüyü hak ediyor. Crawford, Twitter'dan çıkarıldıktan sonra kariyerine ara verdiğini ve dünyayı gezmeye devam ettiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 20:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Elon Musk'ın Twitter'daki Liderlik Tarzı Tartışmaları Sürdürüyor

Geçtiğimiz yıl oldukça olaylı bir şekilde Twitter’ı satın alan Elon Musk, şirkette fırtınalar estirmeye devam ediyor.

İşten çıkarmalar ve platformda yaptığı değişikliklerle eleştirilerin hedefi olan Musk’ı, eski bir Twitter yöneticisi anlattı.

Musk, şirketi satın almasından sonra Twitter çalışanlarına katı proje teslim tarihleri vererek dikkat çekmişti.

Hatta bazı çalışanlar milyarder teknoloji liderinin isteklerini yerine getirmek için gece evlerine gitmeyip ofiste bile kalıyordu.

Eski bir Twitter çalışanı olan Esther Crawford da o dönemde ofiste kaldığını gösteren bir paylaşımla sosyal medyada viral olmuştu.

Crawford, bu olaydan aylar sonra yeni bir paylaşımda Elon Musk ile çalışma deneyiminden bahsetti.

Eski yönetici, Musk’a hak verdiği noktalar olsa da ünlü iş insanıyla çalışmanın zorluklarına da dikkat çekti.

Musk’ın satın almasından sonra yoğun çalışma temposunu bu tweet ile vurgulamıştı.

“HER AN KOVULABİLİRDİM”

Crawford, yayınladığı 14 dakikalık videoda Twitter’ın satılmasından önceki ve sonraki deneyimlerini anlattı.

Twitter’ın eski ürün yönetimi direktörü, Musk’tan önce şirkette geçirdiği zaman hakkında, “Twitter genellikle kendi potansiyelini çarçur eden bir yer gibi geliyordu, bunu görmek üzücü ve sinir bozucuydu” diye konuştu.

Crawford, Musk’ın satın almasından sonra ise şirkette çalışmayı şu sözlerle anlatıyor: “Twitter 2.0’da psikolojik güvenliğimin olmadığı gerçeğiyle barıştım ve bu, her an ve hiçbir sebep olmaksızın kovulabileceğim anlamına geliyordu.”

FANATİKLER VAR

Crawford, milyarderin etrafının sürekli onu onaylayan insanlarla çevrili olduğu konusunda da uyardı.

Ayrıca Musk’ın veriler veya diğer çalışanların uzmanlıkları yerine genellikle içgüdülerine güvenmesinin hayal kırıklığına uğrattığını da söyledi: “Bazen, yakın çevresinin söylediği her şeyi sarsılmaz bir şekilde destekleme konusunda çok gayretli ve fanatik olduğunu hissettim.”

MUSK’TAN KORKMAYA BİLE BAŞLAMIŞLAR

Crawford ayrıca, milyarderin heyecanlıdan öfkeliye dönüşebilen kişiliğiyle başa çıkmanın da zor olabileceğini belirtti: “Nasıl bir ruh halinde olabileceğini ve herhangi bir şeye tepkisinin ne olacağını okumak zor olduğundan, insanlar toplantılara çağrılmaktan veya onunla olumsuz haberleri paylaşmak zorunda kalmaktan hemen korkmaya başladılar.”

Eleştirilerine rağmen, eski yönetici, Musk’ın liderliğinin bazı yönlerini övmeyi de ihmal etmedi: “Cesareti, tutkusu ve hikaye anlatımı ilham verici, ancak süreç ve empati eksikliği acı verici.”

Crawford, Twitter’dan şubat ayında çıkarıldığını ve bunun kendisi için en iyi hediye olduğunu söyledi.

O zamandan beri kariyerine ara verdiğini ve dünyayı gezmeye devam ettiğini söyledi.