Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk, İran'ın Savaş İsteğine İronik Gönderme Yaptı

Elon Musk, İran'ın savaş isteğine ironik bir şekilde gönderme yaparak gündem yarattı. Musk'ın paylaştığı görsel ve üzerindeki not, ABD'nin politikasına dikkat çekti. İran sınırının ABD bayraklarıyla çevrili olduğu harita, İran'ın savaş isteğiyle ilgili bir mesaj verdi.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 14:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Elon Musk, İran'ın Savaş İsteğine İronik Gönderme Yaptı

Dünya Hamas-İsrail çatışmasında ABD'nin bölgeye uçak gemilerini gönderip İran'ın da savaşa doğrudan dahil olup olmayacağını dikkatle izlerken Elon Musk gündem yarattı.

Musk'ın paylaştığı görsel ve üzerindeki notla ABD'nin politikasına yaptığı gönderme ilgi çekti.

HARİTA PAYLAŞTI

ABD ile İran arasında bir çatışma olasılığı İsrail-Hamas savaşıyla yeniden gündemde. Elon Musk da son paylaşımında konuya dikkat çekti, İran sınırının ABD bayraklarıyla çevrili olduğu bir harita paylaştı.

Görselin üzerindeki "İran savaş istiyor. Bakın ülkelerini bizim askeri üslerimize ne kadar yakın kurmuşlar" yazısı dikkatlerden kaçmadı. Musk ayrıca paylaşına ironi ve İran sözcükleri üzerinden kelime oyunu yaparak "Oh the Irany..." notunu düştü.

SpaceX, Tesla ve X'in sahibi milyarder iş insanı Elon Musk, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, "İran savaş istiyor. Bakın, ülkelerini bizim askeri üslerimize ne kadar yaklaştırmışlar." ifadelerinin yer aldığı bir görsel yayınladı. Musk altıntılayarak paylaştığı metninde "Irony"ye atfen "Irany" diyor.

Oh the Irany …

ABD'nin Orta Doğu'daki üslerine gönderme yapan Musk'ın bu ironik paylaşımı, kısa sürede milyonlarca görüntülenme alırken, gönderinin altına Gazze'deki İsrail katliamına dair binlerce mesaj geldi.