Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elon Musk, Dijital Hizmetler Yasası Nedeniyle Twitter'ın Avrupa'da Kullanımını Kapatmayı Düşünüyor

Elon Musk, Dijital Hizmetler Yasası'ndan dolayı Twitter'ın Avrupa'da kullanımını kapatmayı düşündüğü belirtildi. Musk'ın şirketi satın aldıktan sonra maliyetleri düşürmek amacıyla platformu yalnızca ABD ile sınırlandırmayı önerdiği kaydedildi. Ancak DSA'ya uymak zorunda kalmanın Musk'ı hayal kırıklığına uğrattığı ifade edildi.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 08:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Elon Musk, Dijital Hizmetler Yasası Nedeniyle Twitter'ın Avrupa'da Kullanımını Kapatmayı Düşünüyor

Elon Musk'ın Dijital Hizmetler Yasasına Uyum Sorunu

Elon Musk, Avrupa Komisyonu tarafından koyulan Dijital Hizmetler Yasası'ndan (DSA) dolayı Twitter'ın Avrupa'da kullanıma kapatmayı düşündüğü belirtildi. Musk'ın şirketi satın aldıktan sonra maliyetleri düşürmek amacıyla platformu yalnızca ABD ile sınırlandırmayı önerdiği kaydedildi. Ancak DSA'ya uymak zorunda kalmanın Musk'ı hayal kırıklığına uğrattığı ifade edildi.

X'in DSA'yı İhlal Etmesi

Bussiness Insider'a göre, Musk'ın satın aldığı Twitter'ın Avrupa'daki kullanılabilirliğini kaldırmayı veya Avrupa Birliği'ndeki kullanıcıların erişimini engellemeyi düşündüğü belirtildi. DSA, büyük çevrimiçi platformların yanlış, yanıltıcı ve zararlı bilgileri denetlemesi ve kaldırması için etkili ve şeffaf sistemlere sahip olmasını gerektiriyor. İsrail - Hamas savaşı ile ilgili dezenformasyon paylaşımlarının X'te hızla yayılması, platformun DSA'yı ihlal ettiği iddialarını güçlendiriyor.

Para Cezası Tehlikesi

Eğer X'in DSA'yı ihlal ettiği tespit edilirse, şirket para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. AB Komisyonu, şirketin gelirinin yüzde 6'sına kadar para cezası uygulayabilir.

Musk'ın X'i Sınırlama Fikri

Musk'ın X'in erişimini sınırlama fikri ilk kez ortaya atılmadı. Şirketi satın aldıktan sonra maliyetleri düşürmek için X'in faaliyetlerini sadece ABD ile sınırlandırmayı önerdiği biliniyor.

Avrupa'da X'in Kullanımı Azalıyor

Avrupa'da X'in kullanımı son üç ayda ciddi bir düşüş yaşadı. Apptopia verilerine göre, günlük kullanım oranları yüzde 10 ila yüzde 40 arasında azaldı. Bu durum, Avrupa'da X'in indirme ve kullanım oranlarının düştüğünü gösteriyor.