Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elektrik Yardımı Yapılıyor! Elektrik Desteği Uygulamasında Son Durum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için elektrik yardımı gibi sosyal yardım ödemelerini düzenli olarak vermeye devam ediyor. Elektrik tüketim desteği yıl sonuna kadar devam edecek ve zam durumu henüz netlik kazanmadı.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Elektrik Yardımı Yapılıyor! Elektrik Desteği Uygulamasında Son Durum

Elektrik Yardımı Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için hayata geçirdiği sosyal yardım ödemelerini düzenli olarak vermeye devam ediyor. Bu çerçevede, geçen yıl ekim ayı itibariyle Aile Destek Programı bünyesinde dahil olan elektrik yardımı da hesaplar yatıyor. Temmuz ayı ödemesinin ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz” demişti. Ağustos ayında da elektrik yardımı hak sahiplerinin hesabına yatacak.

Elektrik Yardımı Devam Edecek Mi?

Elektrik tüketim desteği, Aile Destek Programı bünyesinde yer alıyor. Aile Destek Programı ödemelerinin de temmuz ayında sona ereceği düşünülüyordu fakat geçtiğimiz süreçte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonuna kadar Aile Destek Programı’nın devam edeceğini ve ödemelerin yapılacağını belirtti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte, elektrik tüketim desteğinin de yıl sonuna kadar devam edeceği belli oldu.

Elektrik Yardımına Zam Var Mı?

Elektrik tüketim desteği için bekleyiş sürerken, söz konusu sosyal yardım ödemesine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapıldı ancak elektrik tüketim desteğinin de bünyesinde yer aldığı Aile Destek Programı’na dair resmi bir açıklama gelmedi.