Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

El Nino Etkisiyle Türkiye'de Hava Durumu Değişiyor

El Nino hava sistemi Türkiye'de ve dünyada mevsimleri alt üst etti. Kış aylarında beklenen soğuk ve kar yağışları görülmezken, bahar ve haziran ayları serin ve yağışlı geçti. Ancak temmuz ayıyla birlikte sıcaklık rekorları kırıldı. Meteorologlar, bu gece için soğuk hava uyarısında bulunurken, ilerleyen günlerde tekrar kavurucu sıcaklar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 12:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

El Nino Etkisiyle Türkiye'de Hava Durumu Değişiyor

Bu Son Tango!

Bu gece adeta donacağız... Meteorologlar uyardı: Herkes hazırlığını yapsın. Kış ayından bu yana El Nino hava sisteminin etkisinde olan Türkiye'de mevsim normalleri tamamen değişti. Kış ayları yeteri kadar soğuk ve yağışlı geçmezken, temmuz ayına kadar bahar ve haziran ayı bol yağışlı ve serin geçmişti. Temmuz ayıyla birlikte El Nino'nun da etkisiyle sıcaklık rekorları kırıldı. Uzmanlar bu gece için soğuk hava uyarısında bulunurken, ardından yine kavrulacağımız tarihi duyurdu. İşte son gelişmeler...

El Nino Hava Sistemi

Türkiye'de ve dünyada mevsimleri adeta alt üst etti. Kış ayları beklenen kar yağışları ve serinlik görülmezken, ilk bahara girmemizle birlikte yer yer kar yağışı ve buz gibi hava herkeste şok etkisi yarattı. Haziran ayında da havalar oldukça serin ve yağışlı geçmişti. Hatta 6 Temmuz'da tüm zamanların en sıcak gününü yaşadık. Herkes 'Yaz ne zaman gelecek?' diye sorarken temmuza girmemizle birlikte adeta kavurucu sıcaklar geceleri insanları uyutmaz oldu. Geçtiğimiz bir kaç gün yağışlar tekrar başladı ama uzmanlar bunun çok kısa süreceği uyarısında bulundu.

Kerem Ökten'in Uyarısı

Bir süredir Türkiye'yi ve dünyayı El Nino hava sisteminin etkileri üzerinde uyaran ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, bu gecenin oldukça serin hatta üşüyeceğimiz uyarısında bulundu. Ökten bunun çok kısa süreceğini ve kavurucu sıcakların Türkiye'yi adeta esir alacağını ifade etti.

'Bu Son Tango'

Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bu gece Mayıs ayı değerlerinde uyuyacağız. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Eskişehir mışıl mışıl uyuyacak. Hatta üşüyebilirler. Bu son tango. Sonrasında sıcaklar Ülkemizi esir alacak...' uyarısında bulundu.