Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

El Ezher Kurumu'ndan Fransa'ya Tepki: LGBT Temalı Hazreti İsa Tasviri Kınandı

El Ezher Kurumu, Fransa’nın 2024 Paris Olimpiyatları'nda Hazreti İsa'nın LGBT temalı canlandırılmasını kınadı ve dini hassasiyetlere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtildi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 19:55

El Ezher Kurumu'ndan Fransa'ya Tepki: LGBT Temalı Hazreti İsa Tasviri Kınandı

El Ezher Kurumu'ndan Şiddetli Tepki

Mısır merkezli El Ezher Kurumu, Fransa’da düzenlenecek olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış etkinliklerinde, Hazreti İsa'nın canlandırıldığı “Son Akşam Yemeği” tablosunda LGBT temalarının yer almasını sert bir dille kınadı.

Dini Hassasiyetlere Saygı Çağrısı

Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu tür sahnelerin uluslararası kamuoyunda yarattığı büyük öfkeye neden olduğu" vurgulanarak, "Mesih (Hazreti İsa) aleyhisselamın ulvi makamına hakaret eden barbarca tasvirler, müminlerin dini ve ahlaki hassasiyetlerine saygısızlık etmektedir" denildi.

İnsanlık Değerlerine Vurulan Darbe

Açıklamada, "Allah’ın peygamberlerine hakaret eden tüm girişimleri kalıcı olarak reddediyoruz. Nebiler, insanlara iyiliği yaymak için Allah tarafından seçilmiş üstün kişilerdir" ifadesi kullanıldı. Yaklaşık 2 milyar Müslümanın, bu tür hakaretlerin bir utanç kaynağı olduğuna inandığı belirtildi.

Küresel Tehditlere Dikkat Çekildi

El Ezher, dünya kamuoyuna, "dine yönelik hakaretleri normalleştirmek ve sapkınlıkları teşvik etmek için küresel olayların istismar edilmesinin tehlikeleri" konusunda uyarı yaptı. Ayrıca, bu sapkın eğilimlere karşı durmak için birlik çağrısında bulundu.