Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eksun Gıda'nın Un İhracatı Büyüyor

Eksun Gıda, un ihracatındaki payını artırarak dünyanın çeşitli pazarlarına ulaşmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:09

Eksun Gıda'nın Un İhracatı Büyüyor

Eksun Gıda'nın İhracat Hedefleri Yükseliyor

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, un ihracatındaki paylarını artırarak Türkiye'yi uluslararası pazarlarda daha güçlü bir şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını ifade etti. Demir, yurt dışında daha geniş bir pazar payı elde etmek için çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Üretim Kapasitesi ve İhracat Ağı

Şirket, Eksim Holding çatısı altında, 200'den fazla ürünüyle birlikte Sinangil markasını da bünyesinde barındırıyor. Üç ayrı tesiste toplamda 600 bin ton yıllık üretim kapasitesine sahip olan şirket, Tekirdağ ve Konya gibi yerlerden dünya pazarlarına ihracat yapıyor.

Pazar Araştırmaları ve Stratejik Hedefler

Ayrıca, 30'dan fazla ülkede ihracat gerçekleştiren Eksun Gıda, özellikle Irak, Endonezya, Venezuela, Küba, Gana ve Gine Bissau gibi ülkeleri ana pazarları arasında sayıyor.

Demir, 2023 yılının ilk yarısında Türkiye'nin un ihracatının %15 oranında arttığını belirterek, "Birçok sektörün ihracatı düşerken, un ihracatındaki bu artışa tanıklık etmek bizler için gurur verici. Ülkemiz, 2024 yılına kadar 1 milyon 800 bin ton un ihraç etmeyi başardı," dedi.

Küresel Gıda Güvenliği ve Sorumluluklar

Demir, alınan önlemler ve gerçekleştirdikleri yatırımlar ile Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirmeyi ve gıda güvenliğini sağlama sorumluluğunu üstlenmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Son yıllarda yaşanan sosyal ve politik gelişmelerin gıda güvenliğinin önemini artırdığını vurgulayan Demir, Birleşmiş Milletler raporlarına atıfta bulunarak bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Tedarik Zinciri Süreçleri

Demir, ihracat yaptıkları en uzak noktanın Venezuela olduğunu belirterek, "Gemiler, buğdayın ithalatından sonra işlenip una dönüşümünde 15 bin kilometre yol kat ediyor. Ekiplerimiz, sevkiyat öncesinde kendi ihracat bölgelerini ziyaret ederek çalışmalarını yapıyorlar" açıklamalarında bulundu.

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, un ihracatında önemli bir konumda olduklarını ve yıl sonuna...

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, un ihracatında önemli bir konumda olduklarını ve yıl sonuna kadar ihracat hacimlerini artırmayı hedeflediklerini bildirdi. Açıklamada, Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir'in görüşlerine yer verildi.