Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekonomist Selçuk Geçer'den Konut ve Araç Fiyatlarına İlişkin Tahminler

Türkiye'nin ekonomi yorumları konusunda dikkatle takip ettiği isimlerden biri olan ekonomist Selçuk Geçer, konut ve araç fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu. Geçer, konut piyasasında fiyatların düşeceğini, araç fiyatlarının ise artacağını öngördü.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 17:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ekonomist Selçuk Geçer'den Konut ve Araç Fiyatlarına İlişkin Tahminler

Türkiye'nin ekonomi yorumları konusunda dikkatle takip ettiği isimlerden biri olan ekonomist Selçuk Geçer, son değerlendirmeleriyle bir kez daha gündeme oturdu.

Geçer, yaptığı son açıklamada, konut ve araç fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu. Depremlerin ardından yeni bir değerlendirme yapan Geçer, özellikle konut piyasasına dair öngörülerini paylaştı. Bazı konutların fiyatlarının çakılacağını belirten Geçer, bu durumun yerli ve yabancı yatırımcıları da etkileyebileceğini ifade etti. Geçer'in diğer tahmini ise araç fiyatlarına dairdi. Ekonomist, belirli bir araç türünün fiyatının uçacağını öngördü.

BUNLARA DİKKATEkonomist

Geçer, sıfır ya da ikinci el otomobil almayı düşünen vatandaşlara, dünyanın otomobil sektörü için üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bunun fiyatlara yansıyacağını hatırlattı. Hükümetin, araç fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğine dikkat çekti.

FİYATLARI DÜŞECEK

Geçer, araba fiyatlarının artacağını söylerken, konut fiyatlarında ise bir düşüş beklediğini ifade etti. Hükümetin seçimlere yönelik açıkladığı TOKİ projesinin fiyatlarının bir nebze düşüreceğini belirten Geçer, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini vurgulayarak, "Araba uçacak, konut çakılacak" uyarısında bulundu. Ekonomik koşulların zorlaştığı bu dönemde, özellikle ev ve otomobil alımı düşünenlerin dikkatli olmaları gerektiğini belirten Geçer, fiyat artışları ve düşüşlerinin gelecek süreçte yaşanabileceğini ve bu durumun vatandaşların bütçelerini doğrudan etkileyeceğini dile getirdi.