Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekonomist Mahfi Eğilmez: 'Bunlar krizden ne anlıyor acaba?'

Ekonomist Mahfi Eğilmez, seçim sonrası AKP'li troller tarafından kendisine yöneltilen 'hani seçimden sonra kriz olacaktı' şeklindeki sorulara yanıt verdi. Eğilmez, enflasyonun yükselmesine rağmen hala kriz bekleyenlere tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 03:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ekonomist Mahfi Eğilmez: 'Bunlar krizden ne anlıyor acaba?'

Kendisine sık sık, 'Hani seçimden sonra kriz olacaktı?' diyen takipçilerine cevap veren iktisatçı Mahfi Eğilmez, 'Ejderhalar falan mı gelecek sanıyorlar?' dedi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomik krizin çözüme kavuşacağı ya da krizin artacağı üzerine iki ayrı beklenti oluşmuştu. Bu beklentiler ve oluşan tablo vatandaşla iktisatçıları da zaman zaman karşı karşıya getiriyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez de konuya ilişkin takipçilerinden mesajlar alıyor.

Eğilmez, en son kendisine sık sık, 'Hani seçimden sonra kriz olacaktı?' diye soran takipçilerine cevap verdi. Eğilmez, X üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Enflasyon aylık bazda yüzde 9 olmuş, dünyadaki ülkelerin çoğunun yıllık enflasyonunu geçmiş, adam hala 'Hani kriz çıkacaktı?' diye soruyor' dedi.

Eğilmez, paylaşımında takipçilerine şöyle cevap verdi: 'Hani seçimden sonra kriz olacaktı diye soran bazı troller var. Enflasyon aylık bazda yüzde 9 olmuş, dünyadaki ülkelerin çoğunun yıllık enflasyonunu geçmiş, adam hala hani kriz çıkacaktı diye soruyor. Bunlar krizden ne anlıyor acaba? Ejderhalar falan mı gelecek sanıyorlar?' dedi.