Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekmeğe Zam Yapıldı! Ekmek O İlde 8 TL Oldu

Maliyet artışları gerekçesiyle ekmek fiyat tarifesindeki değişiklikler ve ekim ayında Uşak'ta yapılan ekmeğe zam ile ilgili açıklamalar.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 19:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ekmeğe Zam Yapıldı! Ekmek O İlde 8 TL Oldu

Ekmeğe Zam Yapıldı

Ekmek fiyat tarifesindeki değişiklikler ekim ayının ortalarında da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Maliyet artışları gerekçesiyle yaz aylarının ortalarından itibaren ülke genelindeki farklı pek çok ilde bulunan fırıncılar ekmek fiyat tarifesinde artış talep ederken, fırıncılar odaları da ekmeğe zam yapılması durumunda kamuoyuna bilgi veriyorlar. Bu çerçevede, ekim ayının ortalarında ekmek fiyatları ile ilgili araştırmalar sürerken, fiyat artışlarına dair de açıklamalar geliyor.

Ekmeğe Zam Yapıldı

Ekim ayının ilk günlerinden itibaren farklı illerde bulunan fırıncılar odaları ekmeğe zam yapılmasına dair karar alınması durumunda açıklama yapıyorlar. Uşak'ta da ekim ayında ekmek fiyatlarında artışa gidildi. 7.50 TL'den satılan 250 gram ekmek, 230 grama düşürüldü ve 8 TL'ye çıkarıldı.

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Uşak'ta ekmek fiyatlarında yaşanan artışın ardından, farklı illerde bulunan vatandaşlar da ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Akaryakıt artışına, asgari ücret zammına, enflasyonun yükselmesine bağlı olarak yaz ayları boyunca pek çok ilde ekmek fiyat tarifesinde artışa gidilmişti. Fırıncılar odalarının ekmeğe zam yapılmasına ilişkin karar alması durumunda yeni duyurular önümüzdeki süreçte gelebilir.