Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

EİS Eczacıbaşı ve Artaş İnşaat Ayazağa'da Gayrimenkul Projesi İçin Sözleşme İmzaladı

EİS Eczacıbaşı, Artaş İnşaat ile Ayazağa'da gayrimenkul projesi geliştirmek için sözleşme imzaladı. Proje, arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında yürütülecek. Eczacıbaşı Topluluğu daha önce de İstanbul Levent'te Kanyon projesi ve İstanbul Zekeriyaköy'de Ormanada projesini geliştirmişti. Kartal arazisi ile ilgili imar süreci ise devam ediyor.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 15:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

EİS Eczacıbaşı ve Artaş İnşaat Ayazağa'da Gayrimenkul Projesi İçin Sözleşme İmzaladı

EİS Eczacıbaşı ve Artaş İnşaat Arasında Sözleşme İmzalandı

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, EİS Eczacıbaşı, sahibi olduğu Ayazağa arazisinde gayrimenkul projesi geliştirilmesi için Artaş İnşaat ile arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı. Sözleşme uyarınca Artaş İnşaat, projenin tüm inşaat, pazarlama ve satış giderlerini üstlenerek proje süreçlerinin yürütülmesinden ve gerekli izin ve ruhsatların alınmasından sorumlu olacak. EİS Eczacıbaşı için hasılat paylaşım oranı yüzde 47, Artaş İnşaat için ise yüzde 53 olarak belirlendi.

Eczacıbaşı Topluluğu'nun Önceki Projeleri

Eczacıbaşı Topluluğu, geçmiş yıllarda EİS Eczacıbaşı altında İş GYO ortaklığıyla İstanbul Levent'te Kanyon konut, AVM, ofis karma projesini ve EİS Eczacıbaşı-Eczacıbaşı Holding ortaklığıyla İstanbul Zekeriyaköy'de Ormanada konut projesini geliştirmişti. Öte yandan, Eczacıbaşı Holding'in sahibi olduğu Kartal arazisi ile ilgili imar uygulama süreçleri de devam ediyor.