Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne’den Hatay’a Kars’tan Trabzon’a kadar dikkat! O gece gökyüzünde şov var…

İstanbul, Kars, Antalya, Trabzon... Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine herkes bu gökyüzü şölenini görebilecek! Yarın gece, gökyüzünde parlayan Ay normalden %14 daha büyük ve %30 daha parlak bir şekilde görünecek. Ay ve Satürn, gökyüzünde bir araya gelecekler. Süper ay gökyüzünün şenlendirmeye devam ederken bu gece sabaha karşı efsane bir tablo ortaya çıkacak Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği 'Süper Ay' nefes kesen güzelliğiyle gökyüzünü süslüyor. 'Süper Mavi Ay' olarak adlandırılan ayın en büyük en parlak noktası ise 31 Ağustos sabahı 04:36'da zirvede olacak.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 02:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Edirne’den Hatay’a Kars’tan Trabzon’a kadar dikkat! O gece gökyüzünde şov var…

Edirne’den Hatay’a Kars’tan Trabzon’a kadar dikkat! O gece gökyüzünde şov var…

İstanbul, Kars, Antalya, Trabzon... Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine herkes bu gökyüzü şölenini görebilecek! O tarihte yeniden gerçekleşecek! Planlarınızı iptal edin... İstanbul'dan Kars'a, Antalya'dan Trabzon'a kadar Türkiye'nin dört bir yanı, herkesin gözlemleyebileceği eşsiz bir gökyüzü şölenine tanıklık edecek!

YARIN GECE GERÇEKLEŞECEK

30 Ağustos gecesi, gün batımının ardından gökyüzüne göz attığınızda, yılın en parlak ve en büyük ayını gözlemleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

YÜZDE 30 DAHA PARLAK

Yarın gece, gökyüzünde parlayan Ay normalden %14 daha büyük ve %30 daha parlak bir şekilde görünecek.

SATÜRN VE AY KAVUŞUMU

Ayrıca, bu ayın ikinci kez gerçekleşecek özel bir durumu daha var. Ay ve Satürn, gökyüzünde bir araya gelecekler. Günbatımının hemen ardından gökyüzüne bakarak, bu ikiliyi takip etmek mümkün olacak.

Dikkat gece bu saatte gökyüzüne bakmayı unutmayın

Süper ay gökyüzünün şenlendirmeye devam ederken bu gece sabaha karşı efsane bir tablo ortaya çıkacak Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği 'Süper Ay' nefes kesen güzelliğiyle gökyüzünü süslüyor. Yaklaşık 14 ayda bir meydana gelen 'süper ay' hadisesi bu gece ise adeta zirvesine ulaşacak.

'Süper Mavi Ay' olarak adlandırılan ayın en büyük en parlak noktası ise 31 Ağustos sabahı 04:36'da zirvede olacak.

Bu saatte gökyüzüne bakanlar, ayın en parlak ve büyük halini görebilecek.