Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, bebek ölümlerine neden olan 'Yenidoğan çetesi'ni protesto etti.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 10:02

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de çeşitli sivil toplum kuruluşları, "Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan grubu protesto etmek üzere bir araya geldi. Etkinlik, Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Protestoya katılan dernek temsilcileri, bebek ölümlerine neden olan şüphelilerin en ağır cezaları almasını talep etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, burada yaptığı konuşmada, yaşananları "acımasız bir vahşet" olarak nitelendirdi.

Ercin, hayati tehlikesi olan yenidoğan bebeklerin, donanımlı devlet hastaneleri yerine anlaşmalı özel hastanelere sevk edilerek yaşamlarını yitirmelerinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. "Hayata yeni adım atan, anne kokusunu dahi alamayan bebeklerin hayatı, sadece maddi kazanç uğruna yok ediliyor," diyen Ercin, olayın içinde bulunun sağlık personelin de sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ayrıca, denetimlerin artırılması gerektiğini de belirtti.

Edirne Emek Platformu ve Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Utku Okçu ise, yaşanan bu olayın insanlık değerleriyle bağdaşmadığına dikkat çekti. Okçu, hekimlik mesleğinin saygınlığına leke sürenlerin cezalandırılması için gereken titizliği göstereceklerini bildirdi.

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde fedakarca çalışan sağlık personelinin böyle bir durumdan etkilenmemesi gerektiğini söyleyen Okçu, tüm sağlık çalışanları için güvenli bir çalışma ortamı sağlanması gerektiğini ifade etti.

Protestoya katılanlar, yaşanan olayların tekrar etmemesi ve adaletin sağlanması adına duydukları endişeyi dile getirerek, sağlık sektöründe meydana gelmesi muhtemel yeni bir şiddet dalgasının önlenmesi için toplu bir mücadele gerektiğinin altını çizdi.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin...

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin ölümüne neden olan "Yenidoğan çetesi"ni protesto etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, protestoda açıklama yaptı.