Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

EasyCep, Fibabanka ile stratejik ortaklık kurarak uluslararası pazarlara açılıyor

EasyCep, Fibabanka ile stratejik ortaklık kurarak uluslararası pazarlara açılıyor. Yenilenmiş telefon pazarının potansiyelini değerlendirmek isteyen EasyCep, Fibabanka'nın desteğiyle Türkiye dışında da büyümeye odaklanacak.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 09:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

EasyCep, Fibabanka ile stratejik ortaklık kurarak uluslararası pazarlara açılıyor

Girişim, bu yatırımla birlikte yurtdışına da adım atmaya başlayacak.

EasyCep Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir, “Yenilenmiş telefon pazarının sadece Türkiye’de değil yakın bölgemizde çok önemli bir potansiyeli var. Fibabanka’yla olan stratejik ortaklığımızın daha da güçlenmesiyle, Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletirken, uluslararası pazarlara açılma sürecimizi hızlandırcağız” dedi.

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert de “Girişim ekosistemine yaptığımız her türlü yatırımı çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. Fibabanka’nın girişim sermayesi yönetim şirketi Finberg’in Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise şunları söyledi: “Stratejik ortaklığımızın, EasyCep’in Türkiye’nin ötesine uzanarak, MENA ve CEE bölgelerinde yenilenmiş elektronik ürün potansiyelinin yüksek olduğu ülkelerdeki en güçlü oyuncu olmasına büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

EasyCep, geçtiğimiz yıl Seri A yatırım turunda 100 milyon dolarlık değerleme üzerinden aldığı 11 milyon dolar yatırımla, 2022 yılında mağaza ve çalışan sayısının yanı sıra aylık telefon yenileme kapasitesini artırmıştı.

Şirketin bu süreçte 15 kat büyüdüğü bilgisi paylaşıldı. Şirket, şimdi Fibabanka'dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı ve şirketin büyüme yolculuğuna bu yatırımla devam edeceği bilgisi aktarıldı. Bu yatırımla birlikte…