Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

E-Fatura Sistemi İle Kağıt Faturalar Dijitalleşiyor

1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fatura sistemi ile kağıt faturaların dijitalleştirilerek elektronik ortamda düzenlenmesi sağlanacak. E-Fatura sistemi zorunlu hale gelecek ve işletmelerin dijitalleşme sürecine ayak uydurmaları gerekecek. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçişlerin yapılması gerekiyor.

Yayın Tarihi: 26.06.2023 14:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

E-Fatura Sistemi İle Kağıt Faturalar Dijitalleşiyor

E-Fatura Sistemi ile Faturalar Dijitalleşiyor

Yeni fatura sisteminin 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olması bekleniyor. Artık kağıt faturaların dijitalleştirilerek elektronik ortamda düzenlenmesini sağlayan bir sistem olarak alıcılar adına alınabilecek. Bu şekilde işlemlerin daha hızlı yapılması sağlanacak.

Faturalarda Önemli Değişiklik

Kağıt üzerinde düzenlenen faturaların elektronik alanda düzenlemesi de zorunlu olacak. Bu şekilde işletmelerin hem zaman hemen de maliyet açısından tasarruf sağlanması hedeflenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 1 Temmuz tarihine kadar geçişlerin yapılması gerekiyor.

E-Fatura Sistemi Zorunlu Hale Geliyor

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle, brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-Fatura sistemine geçmek zorunda olacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, işletmelerin E-Fatura sistemine geçmeleri zorunlu hale gelecek. Artık kağıt fatura düzenleyen ve alan tüm mükellefler, E sistemini kullanmak zorunda kalacaklar. Bu da işletmelerin dijitalleşme sürecine ayak uydurmalarını ve kağıt işlemleri minimum seviyeye indirmelerini gerektirecek.

E-Fatura Geçiş Tarihi Belirlendi

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile e-Fatura sistemine geçiş zorunluluğu getirilen tüm sektörler için yeni bir tarih belirlendi. 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle, brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-Fatura sistemine geçmek zorunda olacak. Ayrıca, 2022 yılı ve sonraki hesap dönemlerinde brüt hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan sektörler için de 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçiş yapma zorunluluğu getirildi.