Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

E-Devlet Üzerinden Emlak Satışlarında Kimlik Doğrulaması Şartı Getirildi

Emlak piyasasında sahte ilanların önüne geçmek amacıyla devlet, emlak satışlarında e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması şartı getirdi. Bu adımın emlak sektörünü canlandırması ve hakların korunmasına yardımcı olması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 14:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

E-Devlet Üzerinden Emlak Satışlarında Kimlik Doğrulaması Şartı Getirildi

Emlak piyasasındaki yükselişin önünü kesmek amacıyla devlet tarafından yeni bir adım daha atıldı.

Artık 1 Kasım günü itibarıyla emlak satışlarına e-Devlet üzerinden 'kimlik doğrulaması' şartı getiriliyor. Sahle ilan devri bitecek. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığı kontrol edilecek. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek. E-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulamayla sahte ilanlar sistemden birer birer düşürülecek.

Emlak Sektörü Yıl Sonuna Kadar Canlanacak

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. E-devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız.' dedi.