Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Vatandaşa Kışa Özel Yardım Kampanyası!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşa enflasyon ve ekonomik zorluklarla mücadele etmesi için kış kampanyası hazırlandı. Kampanya kapsamında doğalgaz tüketim desteği sağlanacak ve başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 14:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Vatandaşa Kışa Özel Yardım Kampanyası!

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşa enflasyon ve ekonomik zorluklarla mücadele etmesi için kış kampanyası hazırlandı. Doğalgaz tüketim desteği kampanyasının detayları ortaya çıktı. İşte detaylar…

Kampanya Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden kampanya başvuruları kabul edilmektedir. Kampanyaya başvurmak isteyenlerin bazı koşulları sağlıyor olması gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olmaları, doğalgaz altyapısına sahip bir ilçede yaşamaları ve abone sahibi olmaları gerekiyor. Aynı zamanda ödenecek faturanın mesken kategorisinde olması da talep edilen başvuru koşulları arasında yer alıyor.

Ödeme Miktarları Ne Kadar?

Başvuru işlemi onaylandıktan sonra destek miktarları hane başına değişiyor. Genellikle 900 TL ile 2500 TL arasında değişen destek miktarları belirlendi. Başvurular e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Platforma giriş yaptıktan sonra sosyal yardım başvuru hizmeti butonuna tıklamanız gerekiyor. Başvuru işleminiz onaylandıktan hemen sonra doğalgaz faturanızı PTT şubesine götürüp ibraz etmeniz durumunda destek miktarını alabilirsiniz. Eğer, ön ödemeli de doğalgaz sayaç kullanımınız bulunuyorsa destek miktarınız kartınıza yansıtılır. Bu destek iki eşit taksit şeklinde ödenir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlatmış olduğu fatura desteği ekonomik zorluklarla baş etmeye çalışan vatandaşlara veriliyor. Kampanya kapsamına doğalgaz faturaları daha rahat bir şekilde ödeniyor. Kış aylarında ısınma maliyeti yüksek oluyor. Bu nedenle yükselen maliyetler karşısında vatandaşın ezilmesi önleniyor. Kampanya sürecinde başvuru ayrıntıları hakkında daha fazla bilgiye e-devlet üzerinden ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının internet adreslerinden ulaşabilirsiniz.