
Düzce'de Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok
Düzce'de, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler ile ilgili gerçekleştirilen bir operasyonda toplamda 4 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, aldığı ihbar doğrultusunda kısa sürede harekete geçti. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Aynalı köyünde yaşayan K.B.'nin evinde arama yapıldı.
Ele Geçirilen Eserler
Yapılan aramada, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlenen 3 tarihi el yazması kitap, 2 sandıklı şerit halinde Tevrat ve bir tablo bulunarak ele geçirildi.
Bu tarihi eserler, korunmak üzere Konuralp Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Şüpheliler Hakkında
Olayla ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.
Düzce'de, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 3 tarihi el yazması kitap, 2 sandıklı şerit halinde Tevrat ve tablo ele geçirilen operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.