Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Saatçilik Günü 10 Ekim'de Kutlanacak

İstanbul Ticaret Odası, 10 Ekim'i 'Dünya Saatçilik Günü' olarak kabul etti, sektör için farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 18:34

Dünya Saatçilik Günü 10 Ekim'de Kutlanacak

10 Ekim'de Dünya Saatçilik Günü Kutlanacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi, 10 Ekim'i 'Dünya Saatçilik Günü' olarak ilan etti.

Gündoğdu'nun Önerisi İle Gündeme Geldi

İTO tarafından yapılan açıklamada, Dr. Çağrı Gündoğdu'nun önerisi üzerine gündeme gelen bu önemli karar, saatlerin yaşamımızdaki önemini vurgulamak amacıyla alınmış bir karardır.

Farkındalık Yaratmayı Hedefliyor

İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Başkanı Mahmut Şevket Arıkan, Dünya Saatçilik Günü'nün sektörde farkındalık yaratmayı amaçladığını dile getirdi.

Özel Etkinlikler Düzenlenecek

Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Hayrettin Akpınar, bu önemli günde vakıf merkezinde özel etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Geçmişten Günümüze Bir Geleneği Temsil Ediyor

İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. Çağrı Gündoğdu, saatçiliğin geçmişten günümüze dededen toruna geçen bir geleneği temsil ettiğini vurguladı. Ayrıca, yıllardır duygu dolu bir bağ ile bağlı oldukları bu mesleği ve hayat yolculuklarını devam ettirme hayalini paylaştı. Aynı zamanda, sektörel farkındalık oluşturarak bu günün kutlanması konusundaki Aşklı duruşunu ifade etmekten mutlu olduğunu belirtti.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Dr. Çağrı Gündoğdu'nun (ortada) önerisiyle gündeme gelen konu...

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Dr. Çağrı Gündoğdu'nun (ortada) önerisiyle gündeme gelen konu, mecliste görüşülerek saatin insan hayatındaki yerinin hatırlatılması ve vurgulanması için 10 Ekim'in "Dünya Saatçilik Günü" olarak kabul edildi.