Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, 71 ülkeden 3 bin 687 sporcuyla yarın açılıyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:57

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, resmi açılış töreninin yarın yapılacağı belirtildi. Organizasyon, 31 Ekim'de sona erecek ve toplamda 26 branşta düzenlenecek.

3 Bin 687 Sporcu Yarışacak

Bu yılki oyunlara 71 ülkeden 3 bin 687 sporcu katılacak. Türkiye, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporlarında farklı branşlarda başarılı olan sporcularıyla temsil edilecek. Türkiye'yi temsil edecek sporcular, artistik cimnastik, atletizm, badminton, güreş, judo, okçuluk, tenis, tekvando, yüzme ve para yüzme alanlarında yarışacak.

Bakan Bak'tan Destek Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporculara başarılar diledi ve şöyle konuştu: "Bahreyn'de yapılacak Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda mücadele edecek sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum." Bakan Bak, eğitimle spor arasında kurulan bağa da dikkat çekerek, sporun çocukların başarılarına olumlu katkılar sağladığını söyledi.

Disiplinli ve Çalışkan Çocuklar Yetiştirmek

Bakanlık, Okul Sporları Daire Başkanlığı aracılığıyla, öğrencilerin erken yaşta sporla tanıştırılmasını sağlamak için çaba harcıyor. Bakan Bak, "Okul ve spor birbirine engel değil, birbirini tamamlayan unsurlardır" dedi. 81 ildeki öğrencileri 77 spor branşında bir araya getirerek, onları müsabakalara hazırlamak için büyük bir emek gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerimizin başarılı sporcular olarak yetişmesine katkı sağlayan bakanlık çalışanlarına, antrenörlere, öğretmenlere ve sporcuların ailelerine teşekkür etti.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele...

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele edecek milli sporcular, bu ülkeye gitti.