Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Bankası Türkiye'ye 3,7 Milyar Dolar Destek Sağladı

Dünya Bankası'nın Türkiye'ye finansmanı 3,7 milyar dolara ulaştı. Hazine Bakanı Şimşek, işbirliğini vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 09:29
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 09:29

Dünya Bankası Türkiye'ye 3,7 Milyar Dolar Destek Sağladı

Dünya Bankası finansmanı 3,7 milyar dolara yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin aralıksız faaliyet göstermesi için toplamda 600 milyon dolarlık kredi onayladığını açıkladı. Bu durum, Türkiye için 2024 yılı içerisinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman miktarını 3,7 milyar dolara taşıyor.

Finansmanın Kullanım Amacı

Mehmet Şimşek, AA muhabirine verdiği demeçte, Dünya Bankası'nın geçen yıl açıkladığı Orta Vadeli Program'a dair Türkiye'ye aktardığı kaynakların 17 milyar dolarlık mevcut programa 18 milyar dolar daha eklenerek 35 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'ye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı'nın da yakın zamanda Bankanın İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu.

Küçük Sanayi Siteleri Projesi

Şimşek, yeni kredinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi'nin finansmanında kullanılacağını aktardı. Bu finansmanla, afet bölgesi olarak kabul edilen alanlarda dayanıklı ve çevre dostu küçük sanayi siteleri inşa edilerek mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

İşbirliğinin Önemi

Hazine Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ile devam eden işbirliklerinin önemine dikkat çekti. "Dünya Bankası ile yürütülen projeler sonucunda bugüne kadar depremlerden etkilenen illere yönelik toplam finansman tutarı yaklaşık 2 milyar dolar olmuştur. Bu durum, Bankanın Türkiye’ye ve ekonomi programımıza olan güveninin bir göstergesidir," dedi. Hükümet, deprem öncesi ekonomiye ciddi katkı sağlayan bölge sanayisini yeniden inşa etme ve istihdamı artırma hedefleri doğrultusunda projelerle Dünya Bankası ile işbirliğini sürdürmeye kararlıdır.