Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dul Ve Yetim Maaşı Alanlara 5 Bin TL İkramiye Müjdesi!

Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da emekli maaş zamlarının yanı sıra ikramiye avantajından yararlanma hakkına sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasıyla, emeklilere tek seferlik 5 bin TL'lik ikramiye desteğinin haberini duyurması, dul ve yetimlerin yüzünü güldürdü.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 14:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dul Ve Yetim Maaşı Alanlara 5 Bin TL İkramiye Müjdesi!

Dul Ve Yetim Maaşı Alanlara 5 Bin TL İkramiye Müjdesi!

Emeklilere yönelik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 5 bin TL'lik ikramiye haberi, dul ve yetim aylığı alan vatandaşları da yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar...

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Ne Kadar İkramiye Alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik duyurusunda belirttiği tek seferlik 5 bin TL ikramiye, dul ve yetim aylığı alanları da kapsıyor. Ancak alınacak ikramiye miktarı hisse oranına göre belirlenecek.

Başvuru Gerekli mi?

Bu ikramiyeden yararlanabilmek için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Ödemeler, otomatik olarak emekli maaşı alınan hesaplara yapılacak.

Kimler Bu İkramiyeden Yararlanamayacak?

Fiilen çalışmayan emekliler dışında; esnaf emeklileri, şirket ortakları ve SGDP ile çalışan emekliler bu ikramiyeden yararlanamayacak.

İkramiyenin Toplam Maliyeti 61 Milyar TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bu ödemelerin toplam maliyetinin 61 milyar TL'yi bulduğunu belirtti. Ödeme, Kasım ayının ilk yarısında gerçekleştirilecek.

Emeklilere Yılbaşında Gözden Geçirme Müjdesi

Emeklilere yönelik bu olumlu gelişme, 12.2 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek. Emekliler, yılbaşında durumlarının tekrar gözden geçirileceği müjdesini de aldı.