Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nın Birincisi 7 Yaşındaki Scooter Oldu

ABD'de düzenlenen Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nda birinci olan 7 yaşındaki Scooter, hayvan sahiplendirmeyi teşvik eden yarışmaya birçok başvuru arasından seçildi. Scooter, doğduğunda sahibi tarafından hayvan kontrol noktasına ötenazi amaçlı götürülmüş ancak kurtarıcısı sayesinde huzurlu bir eve kavuşmuştu. Yarışmanın amacı, tüm köpeklerin güzel ve bakılabilir olduğunu, onları görünüşleri için değil kalpleri için sevmemiz gerektiğini göstermekti.

Yayın Tarihi: 25.06.2023 23:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nın Birincisi 7 Yaşındaki Scooter Oldu

ABD'de düzenlenen Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması düzenlendi

Birinci 7 yaşındaki Scooter oldu. Hayvan sahiplendirmeyi teşvik eden yarışmaya birçok başvuru yapıldı. Kazanan Scooter'ın sahibi köpeğiyle gurur duyduğunu, yaşadığı onca zorluklara rağmen hayata tutunmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

DÜNYANIN EN ÇİRKİN KÖPEĞİ SCOOTER OLDU

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Petaluma şehrinde yapılan yarışmada dünyanın en çirkin köpeği belli oldu. Köpeklerin sahiplendirilmesini teşvik eden yarışmaya katılan köpekler arasından en çirkini büyük ödülü kazanıyor. 7 yaşındaki Çin tüysüz köpeği Scooter, bu unvanı sonuna kadar hak ediyor. Faremsi kuyruğu, tüysüz vücudu, deforme olmuş bacakları, yaşlı insanlara benzeyen saçları ve sürekli dışarıda gezen uzun diliyle Scooter sevimliliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Henüz doğduğunda sahibi tarafından hayvan kontrol noktasına ötenazi amaçlı götürülen Scooter'ın arka bacakları geriye dönüktü ve yürümesine imkansız gözüyle bakılıyordu. Kurtarıcısı sayesinde barınaktan huzurlu bir eve giden Scooter, terapi ve yardımlarla birlikte normal köpekler gibi yürüyebiliyor. Bütün sıkıntılara rağmen Scooter 7 yaşında ve katıldığı turnuvada başarılı olmuş durumda.

PARA ÖDÜLÜ VE KUPA KAZANDI

Yarışmanın birincisi köpeğe yarışma tarafından 1500 dolar ve bir kupa veriliyor. Böylece Scooter evine ödülü götürmüş durumda.

BİRÇOK ÇİRKİN KÖPEĞİ YENMEYİ BAŞARDI

Yarışmaya katılan birçok köpek gözle görülür garipliklere sahip. Çov çov kırması Prince adlı köpek, yarışmanın favorileri arasında yer alıyordu. Wild Thang adlı 7 yaşındaki pekinez de yarışmanın önemli figürleri arasındaydı.

KÖPEĞİMLE GURUR DUYUYORUM

Eski sahibi bakamadığı için Scooter'ı 7 aylıkken sahiplenen Linda Celeste Elmquist, sakat doğmasına rağmen hayatta kalıp kendi başına yürüyen Scooter ile gurur duyduğunu dile getirdi. Lida, 'Scooter'ın dünyanın en çirkin köpeği yarışmasını kazanmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Deforme arka ayaklarıyla karşılaştığı zorluklara rağmen Scooter her şeye meydan okudu, bize direnç ve kararlılığın ne anlama geldiğini gösterdi.'

YARIŞMANIN AMACI OLDUKÇA İYİ NİYETLİ

Gösterişli ve temiz köpeklerin teşvik edildiği bu dünyada 1970lerden beri yapılan etkinlik, köpek sahiplendirmeyi amaçlamakta. Yarışma, tüm köpeklerin güzel ve bakılabilir olduğunu, onları görünüşleri için değil kalpleri için sevmemiz gerektiğini göstermek istiyor. Güzel köpek yarışmasına tepki olarak çıkan yarışma, sosyal medyada oldukça ilgi görüyor.