Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünyaca Ünlü Bankadan Altın Fiyatlarına Dair Tahminler

Son haftalarda hızla yükselen altın fiyatlarına dair dünyaca ünlü bankadan paylaşım geldi. Yıl sonu altın fiyatlarına dair tahminde bulunan banka, altın yatırımcılarını koltuğundan kaldırdı. Gram altın fiyatlarının fırlamasıyla birlikte, kuyumcuların önünde yatıp kalkan yatırımcılar anlık hareketleri yakından takip ediyor. JP Morgan tarafından güncel tahminler paylaşıldı. Küresel Emtia Araştırma Müdürü Greg Shearer, ABD Merkez Bankası'nın 2024 yılının ikinci yarısında faiz indirimlerine başlama beklentisine dair detayları paylaştı. Banka yıl sonuna ons altın fiyatlarının 2.175 dolara kadar yükselmesini bekliyor.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 19:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Dünyaca Ünlü Bankadan Altın Fiyatlarına Dair Tahminler

Dünyaca Ünlü Bankadan Altın Fiyatlarına Dair Tahminler

Son haftalarda hızla yükselen altın fiyatlarına dair dünyaca ünlü bankadan paylaşım geldi. Yıl sonu altın fiyatlarına dair tahminde bulunan banka, altın yatırımcılarını koltuğundan kaldırdı. Gram altın fiyatlarının fırlamasıyla birlikte, kuyumcuların önünde yatıp kalkan yatırımcılar anlık hareketleri yakından takip ediyor. İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARI FIRLADI

Altın fiyatlarının hızlı yükselişinin ardından milyonlarca yatırımcı tarafından yakın takibe alındı. Piyasaya dair uzman bankalardan tahminler geldi. Dünyaca ünlü banka tarafından yapılan son açıklama ile birlikte yıl sonu tahminleri paylaşıldı.

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

JP Morgan tarafından güncel tahminler paylaşıldı. Küresel Emtia Araştırma Müdürü Greg Shearer, ABD Merkez Bankası'nın 2024 yılının ikinci yarısında faiz indirimlerine başlama beklentisine dair detayları paylaştı. ABD'de reel getirilerin düşmesiyle birlikte altın fiyatlarının fırlayacağı söyleniyor. Altın yatırımcılarını sevindiren haber sonrasında JP Morgan tarafından iddialı tahminler paylaşıldı. Banka yıl sonuna ons altın fiyatlarının 2.175 dolara kadar yükselmesini bekliyor.

Altın Piyasası Dalgalanmalara Direnç Gösteriyor

Altın piyasası dalgalanmalara karşı gösterdiği dirençle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Çeyrek altın ve ons altın gibi kıymetli metaller, yatırımcılar arasında popülerliğini sürdürüyor. Fiyatlardaki anlık değişiklikler milyonlarca kişi tarafından yakından izleniyor ve bu alanda uzmanlaşmış bankaların yıl sonu tahminleri ise büyük bir merakla bekleniyordu.

TAHMİNİNİ AÇIKLADI 2023 yılının sonlarında fiyatların daha da hareketleneceği 2024 yılında da zirveye çıkacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar 'Özellikle yıl sonu etkisini göreceksiniz' şeklinden açıklamalar yapıyor. JP Morgan, 2024 yılında ons altın fiyatlarının yeni rekorlara ulaşmasını bekliyor. ABD merkezli bu dev finans kuruluşu, olası bir resesyon öncesi altın piyasasında büyük bir fırsat gözlemliyor. Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 2.000 dolar/ons seviyesini aşabileceğini öngörüyor. JP Morgan'ın Küresel Emtia Araştırma Müdürü Greg Shearer, ABD Merkez Bankası'nın 2024 yılının ikinci çeyreğinde faiz indirimlerine başlaması beklentisinin gerçekleşmesinin, ABD'de reel getirilerin düşmesinin altın için 'önemli bir itici güç' olacağını vurguluyor. Bu, altın yatırımcıları için büyük bir haber olabilir. 2024 yılının son çeyreğine yönelik JP Morgan'ın tahmini ise oldukça iddialı. Banka, ons altın için ortalama fiyat hedefini 2.175 dolar olarak belirliyor. Ancak bu öngörüye geçmeden önce ABD'de hafif bir resesyon yaşanabileceğini belirtiyor. Bu beraberinde risklerin yukarı yönlü olduğu anlamına geliyor.